Barça

El camí a recórrer

Compte enrere. El Barça arrenca la pretemporada d’aquí dues setmanes i amb Xavi pendent dels moviments que pot haver-hi a la plantilla un cop aprovades les palanques econòmiques

Xavi Hernández espera l’inici de curs amb ganes. El tècnic de Terrassa tindrà l’oportunitat de començar de zero, amb una pretemporada amb cara i ulls. La seva arribada es va produir al novembre, amb les dificultats que implica incorporar noves idees a mig curs i, sobretot, amb un calendari tan comprimit com el del futbol d’actual en què es juguen partits cada tres dies. Tindrà temps per polir aquells conceptes que cal reforçar i prémer les tecles correctes. La plantilla, desconnectada durant les últimes setmanes de competició, també s’haurà de posar les piles per canviar la dinàmica i deixar millors sensacions damunt la gespa. Una plantilla que a hores d’ara continua sent una incògnita. Un cop activades les palanques econòmiques, el club treballarà les pròximes setmanes per tancar totes aquelles operacions en marxa. Mentrestant, el 4 de juliol és la data marcada en vermell al calendari. És el punt final a les vacances. Serà el primer dia de feina del Barça 2022/2023 amb les pertinents revisions mèdiques al matí i una primera sessió d’entrenament a la tarda. Els internacionals que han disputat partits en aquesta última finestra de seleccions estan citats una setmana més tard: l’11 de juliol.

D’Olot al Gamper

El primer amistós del Barça arribarà el 13 de juliol i serà ben a prop, ja que l’equip no sortirà de Catalunya. L’estadi municipal d’Olot s’engalanarà per celebrar el centenari del club i rebre el conjunt blaugrana (19 h). Després, l’equip agafarà l’avió i enfilarà cap al continent americà per realitzar la gira als Estats Units. Allà hi jugarà un total de quatre partits. Obrirà i tancarà l’estada contra equips locals. Un serà l’Inter de Miami (20 de juliol, 1.30 h de la matinada), propietat de David Beckham, i l’altre el New York Red Bulls (31 de juliol, 1 h de la matinada). Entremig, hi haurà dos enfrontaments contra equips més familiars. El plat fort serà la matinada del 23 al 24 de juliol a Las Vegas, quan es viurà el primer clàssic del curs. Barça i Madrid ja es van enfrontar l’any 2017 en una altra gira nord-americana. I la matinada del 26 al 27 de juliol serà el torn del Juventus. Els dos partits encara no tenen l’horari confirmat.

Després de visitar els Estats Units, el Barça tornarà a Barcelona per afrontar el tram final de la pretemporada. Serà llavors el torn del trofeu Joan Gamper, que aquest any torna al Camp Nou i amb públic després de dues edicions marcades per la pandèmia. L’any 2020, el conjunt blaugrana va jugar al seu estadi contra l’Elx i sense públic. El 8 d’agost del 2021 l’equip va presentar-se amb el femení al Johan Cruyff per culpa de les restriccions d’assistència als estadis en aquell moment. Enguany torna la gran festa, un altre cop amb el femení. Serà el 6 d’agost (21 h) i contra el Roma de Jose Mourinho, que torna a l’estadi blaugrana per primera vegada des del 2013. Serà l’últim test del Barça, que una setmana després afrontarà el debut a la lliga. El rival, el dia i l’hora encara es desconeixen. Serà el pròxim dia 23 quan l’equip de Xavi conegui el seu calendari i, per tant, qui serà el primer rival que posarà a prova el projecte i la feina feta durant l’estiu.

DEFINIDA

El Barça té programats sis partits de prova abans de l’estrena en la lliga
Inici pretemporada
Proves mèdiques i primer entrenament (4 de juliol)
Olot - Barça
19.00 h (13 de juliol, partit del centenari)
Inter Miami - Barça
1.30 h (20 de juliol, gira Estats Units)
Real Madrid - Barça
Horari per determinar (24 de juliol, gira Estats Units)
Barça - Juventus
Horari per determinar (27 de juliol, gira Estats Units)
NY Red Bulls - Barça
1.00 h (31 de juliol, gira Estats Units)
Barça - Roma
21.00 h (6 d’agost, Gamper)
Inici de la lliga
12, 13 o 14 d’agost
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)