Barça

Central amb elegància

Andreas Christensen revela que ser jugador del Barça és un dels somnis que tenia des de petit

L’internacional danès desmenteix les insinuacions sobre la dificultat de suportar la pressió i defensa la seva salut mental

LES DECLARACIONS

Jugar al Barça era un dels somnis que tenia des de ben petit. Soc aquí gràcies al jugador en què m’he convertit
Tots els defensors són bons i puc aprendre dels que fa molt temps que són a la casa, com ara Gerard Piqué
Andreas Christensen
JUGADOR DEL FC BARCELONA
L’entrenador no m’ha demanat res. Crec que encaixo bé en l’estil del Barça i, per tant, no haig de canviar. Tot i que cada dia milloro
Vaig iniciar-me en el futbol com a davanter i em fixava en Ronaldinho. Era increïble la seva manera de jugar al camp

Quan tenia només 8 anys, Andreas Christensen va escriure en un paper que un dels seus somnis era arribar a ser jugador del Barça. 18 anys després, el danès ha aconseguit complir un dels seus desitjos i ahir al matí va signar el contracte que el lliga al FC Barcelona durant les pròximes quatre temporades amb una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros. Ho va fer acompanyat del president, Joan Laporta, al camp d’entrenament Tito Vilanova i davant de la seva família, que va voler acompanyar-lo en un dia tan especial.

Andreas arriba “motivat per començar a competir en un club que encaixa amb el meu estil”. El danès també va rebre la trucada de Xavi i, tot i que no va voler donar detalls de la conversa, li va agradar que l’entrenador “conegués tan bé com soc i com jugo”. Una vegada va confirmar l’acord amb el Barça, Andreas va consultar els jugadors espanyols del Chelsea sobre com és la cultura del futbol en comparació amb la d’Anglaterra. També a Martin Braithwaite, company de selecció, que li va donar més detalls sobre la vida a Barcelona.

Sobre els seus problemes a l’hora de controlar els nervis en situacions de màxima pressió, Christensen es va mostrar contundent: “Estic sa i preparat per jugar.” L’internacional amb Dinamarca, de 26 anys, va assegurar que estava “orgullós” de la seva etapa al Chelsea, on ha jugat diferents finals i ha guanyat títols. Ara ve “amb la ment fresca” i amb ganes de guanyar-se un lloc a l’onze inicial entre tots els centrals que encara hi ha a la plantilla, dels quals pensa que “són jugadors molt bons”, un fet que el motiva.

Christensen va recalcar que “jugar al Barça era un somni que tenia des de ben petit” i que per això li va resultar fàcil escollir el club blaugrana entre les ofertes que tenia. La passió li ve de veure jugar un dels millors Barça de la història amb Ronaldinho i Deco com a protagonistes. “M’impressionava tota la creativitat que desprenien al camp i, per mi, seguir els partits del Barça era el millor”. Ara vol “aprendre de jugadors que fa molt de temps que són a la casa, com per exemple Piqué”.

Fent gal·la d’un elegant estil britànic a l’hora de vestir, Andreas va rebre el carnet de soci culer i va deixar la seva signatura en una lona amb el seu rostre, que serà subhastada per a projectes engegats per la Fundació Barça. Un cop acabada la part més protocol·lària, el danès es va vestir amb el nou equipament del Barça per a la temporada 2022/23 i va demostrar la seva destresa amb uns tocs de pilota i un rondo amb nens de diferents acadèmies d’arreu del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)