Barça

Un retorn final caòtic

Els jugadors internacionals s’incorporen als entrenaments i Xavi ja té tothom treballant a les seves ordres

Fora del camp, el club viu un dia mogut pendent de Dembélé, negociant per De Jong i esperant fitxatges

Xavi Hernández ja té tothom a les seves ordres. O gairebé. El tècnic blaugrana continua treballant sobre la gespa de la ciutat esportiva amb la incertesa de saber amb quins jugadors podrà comptar oficialment de cara la nova temporada. El mercat està aturat, però qualsevol guspira en forma de sortida o de palanca econòmica podria encendre’l i generar moviments en la plantilla blaugrana.

De moment, ahir es van incorporar dotze futbolistes, alguns d’esperats i d’altres que no tenen clar quin futur els espera. El tècnic de Terrassa va poder sumar a la causa el gruix d’internacionals que van disputar partits amb la seva selecció tot just després d’acabar la lliga. Així doncs, Ronald Araujo, Sergio Busquets, Jordi Alba, Eric Garcia, Ferran Torres, Gavi, Christensen, Frenkie de Jong, Memphis i Martin Braithwaite –que no compta per a Xavi– van tornar a la feina el dia que estava previst i van passar les revisions mèdiques. També van incorporar-se dos futbolistes descartats per Xavi: Umtiti, a qui el club busca desesperadament una sortida, i Mingueza, a qui també es busca una nova destinació. Tots dos tenien permís per no assistir a la feina el primer dia.

Tots dotze van formar part de la sessió de la tarda, i única del dia, en què també va participar Riqui Puig. El migcampista ja va obviar el permís del tècnic a no assistir en l’arrencada de la pretemporada. Un entrenament que no va poder acabar Ferran Torres. El davanter valencià es va fer una ferida al peu dret i la seva evolució marcarà la disponibilitat per a les pròximes sessions. Qui tampoc es va entrenar va ser Francisco Trincao, amb permís del club. El portuguès està tancant la seva sortida a l’Sporting de Portugal, que es podria fer oficial en les pròximes hores.

Dies calents

Abans de l’entrenament, el primer de la segona setmana de treball, Xavi Hernández es va reunir a les mateixes instal·lacions de la ciutat esportiva amb el director de futbol, Mateu Alemany, durant tres quarts d’hora. I és que són molts els temes calents sobre la taula, i molts noms. Alguns formen part de la plantilla i tenen un futur incert, d’altres no són jugadors del primer equip, però el club treballa per portar-los quan s’activi la segona palanca.

S’esperen dies moguts als despatxos de can Barça, amb moltes carpetes obertes. Mentrestant, esportivament, l’equip farà avui dos entrenaments (a les 9 h i a les 19 h) per continuar preparant el primer test de pretemporada contra l’Olot de demà al municipal olotí (19 h).

PRIMERA LESIÓ

Ferran Torres, amb una ferida, no va poder acabar la sessió d’ahir

Sense notícies de Dembélé

Quan diumenge a la nit Ousmane Dembélé va aterrar a Barcelona tot feia pensar que l’acord per a la seva renovació ja estava tancat i que ahir hi podria haver l’anunci oficial, per tal que es pogués incorporar a la pretemporada com més aviat millor, però no va ser el cas. De fet, sembla que ahir no hi va haver trobada presencial ni amb el jugador ni amb el seu representant. Diversos mitjans apunten que encara queda tancar alguns serrells per signar el nou contracte, però no hi ha res que faci pensar que l’acord es pugui tòrcer, així que en els pròxims dies s’espera que el francès signi i s’incorpori als entrenaments.

Lewandowski, citat avui a Munic

El davanter polonès, que ha estat aquests dies de vacances a Menorca, continua esperant que el Barça i el Bayern arribin a un acord per al seu traspàs. El seu desig era que ja estigués tancat, però no ha pogut ser i avui és el dia que Lewandowski està citat per començar la pretemporada amb el Bayern. En principi, si no hi ha cap sorpresa, el polonès es presentarà, però el clima de tensió després de dir obertament que no vol continuar en el club és evident. De fet, el conjunt bavarès, que ja ha acceptat vendre el jugador si s’arriba a una oferta d’uns 50 milions, tampoc vol que s’allargui massa aquest serial.

Negociacions per Frenkie de Jong

El CEO Richard Arnold i el director de futbol del Manchester United John Murtough són a Barcelona negociant el fitxatge del migcampista neerlandès. Jijantes els va caçar ahir en un dinar amb Rafa Yuste, Mateu Alemany i Jordi Cruyff. La seva presència encén les alarmes, i és que no és el primer dia que venen a Barcelona per reunir-se amb representants del Barça –ja ho van fer dijous passat–. Tot indica, doncs, que la sortida del migcampista podria estar més a prop que mai, per molt que ahir s’incorporés als entrenaments. El seu traspàs, si s’acaba fent, podria arribar als 85 milions d’euros.

Dani Alves, crític amb el Barça

El lateral brasiler va concedir una entrevista al diari britànic The Guardian en què va parlar obertament de la seva sortida del Barça. “No vaig marxar trist, però no em va agradar com es va gestionar la meva sortida. Vaig deixar molt clar que ja no tenia 20 anys i que volia que les coses es fessin de cara, però el club ha pecat en això els darrers anys”, diu Alves, que va opinar del vestidor: “Vaig trobar un club amb gent jove i amb idees increïbles sobre la gespa. Però cal millorar la feina fora del camp. La mentalitat és oposada a la que vam construir fa anys. El que passa al camp és un reflex de tot el que passa a fora.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)