Barça

Passa un altre capítol

Mercat. Frenkie de Jong, a qui el Barça va demanar que acceptés l’oferta del Manchester United, anirà a la gira pels EUA i pujarà a l’avió aquest migdia. Lewandowski, més a prop

Acabat el serial d’Ousmane Dembélé, sembla que a can Barça pren protagonisme un altre serial que fa dies també que ha començat, el de Frenkie de Jong. El neerlandès és a la rampa de sortida des del principi de l’estiu; l’alt salari que té i que no ha encaixat en l’equip, en què no ha transcendit en els tres cursos que ha jugat de blaugrana, ha convençut el club que la millor solució seria la venda del futbolista al Manchester United, dirigit ara per Erik ten Hag, que vol aconseguir els serveis del migcampista a qui va dirigir a l’Ajax. De fet, culers i red devils ja han arribat a un acord per al traspàs del jugador, que aportaria als blaugrana uns 85 milions d’euros, entre fixos i variables, però De Jong, amb contracte fins al 30 de juny del 2026, no vol marxar. I el Barça, aquesta setmana, ha demanat al migcampista que accepti l’oferta del conjunt anglès i marxi.

Així va acabar l’últim capítol del particular serial, que ahir va avançar amb les declaracions del president, Joan Laporta, i el director de futbol, Mateu Alemany, en la presentació de Raphinha, que no van sortir de la línia que el club està seguint públicament respecte a De Jong durant l’estiu: el Barça hi compta. “No és cert que el club es vegi obligat a vendre’s Frenkie de Jong”, va asseverar Laporta. “Frenkie és un jugador molt important per a nosaltres i comptem totalment amb ell. Aquí acaba la història”, va expressar Alemany, que, no obstant això, va afegir: “El que és clar i s’ha comentat diverses vegades és que el sistema de fair play a Espanya obliga que hi hagi sortides de jugadors. Poden ser uns o poden ser uns altres. Evidentment, són més complicades les sortides dels jugadors que no tenen la importància de Frenkie.” Laporta també va aclarir que pujarà a l’avió que dissabte al migdia posarà el rumb cap a Miami per iniciar la gira pels EUA. “Si va a la gira ho decideix el Xavi, però tinc entès que sí que viatjarà”, va dir el president. El serial, de ben segur, continuarà, acompanyat de múltiples trames que marquen el mercat culer, com ara la de Robert Lewandowski, cada cop més a prop de can Barça.

JOAN LAPORTA

“No és cert que el club es vegi obligat a vendre’s Frenkie de Jong”, diu el president

Koundé deixarà el Sevilla

El Sevilla té Jules Koundé en el mercat a un preu de 60 milions d’euros i Julen Lopetegui ja té assumit que el perdrà. “Ha sortit un jugador molt important per a nosaltres com és Diego Carlos i pot ser que surti també l’altre central titular (Koundé)”, va dir ahir el tècnic de l’equip sevillà. El central de 23 anys interessa al Barça, és el preferit de Xavi, però ahir al Barça ningú en va voler parlar. “No som partidaris de dir noms per respecte al club que té els drets federatius del jugador”, va expressar Alemany, que es va mostrar tranquil en relació amb com s’està desenvolupant el mercat. “Tinc paciència”, va dir.

Els descartats no van a la gira

Umtiti, Neto, Riqui Puig, Mingueza i Braithwaite són els últims descartats per Xavi que no han marxat. Ja no van ser convocats per al partit que el Barça va disputar a Olot i tampoc viatjaran amb l’equip a la gira pels EUA.

“Hi ha determinats jugadors que ja saben la seva situació des de fa gairebé dos mesos i estem treballant amb els seus agents. Entre tots plegats hem decidit que es quedin aquí esperant una sortida”, va dir Alemany, que també va aclarir que no es preveu una rescissió de contracte per a aquests jugadors “perquè no és la via que ens agradaria utilitzar i perquè no ens dona «fair play»”.

Dembélé, 100 de clàusula

Mateu Alemany va revelar ahir la clàusula de rescissió del nou contracte de Dembélé, que és fins al 2024: 100 milions d’euros. També va explicar que l’acord es va dilatar tant de temps perquè els agents del jugador no entenien l’estatus en l’escala salarial que li volia donar el club. “Ha estat molt difícil que ho entenguessin. Nosaltres ens vam mantenir en la nostra posició i ells en la seva, i la distància entre les dues posicions era molt gran”, va dir. “Ens ha costat vuit mesos. Hem tingut sort, el jugador tenia voluntat de quedar-se i els agents han entès que el jugador s’havia de situar en aquesta escala salarial”, va afegir.

Lewandowski, calent

Joan Laporta va ser hermètic sobre Robert Lewandowski. “Tenim un respecte absolut pel Bayern i ens equivocaríem si en parléssim. Res a dir”, es va a limitar a dir el president sobre l’ariet polonès, amb qui el club blaugrana ja té un acord per tres temporades. Falta ara que les negociacions amb el Bayern fructifiquin, i, tot i que ahir el president va explicar que no tenien resposta dels bavaresos a l’última oferta, des d’Alemanya es deia que les posicions entre els dos clubs són cada cop més a prop i que el traspàs és pròxim. Avui el Bayern es presenta davant de la seva afició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)