Barça

Torna el ‘jogo bonito’

Raphinha compleix el somni que tenia des de petit de convertir-se en jugador del Barça, club que segueix des de l’època de Ronaldinho

Després de setmanes de negociacions, diumenge al vespre el Barça i el Leeds van arribar finalment a un acord per al traspàs de Raphinha, i ahir al migdia el brasiler va ser presentat oficialment com a nou jugador del FC Barcelona. El de Porto Alegre ha signat un contracte fins l’any 2027 amb una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros. El club no ha comunicat el cost de l’operació, però fonts properes assenyalen que s’ha tancat per 60 milions de lliures, és a dir, uns 70 milions d’euros.

Raphael Dias Belloli és el quart fitxatge de la temporada 2022/23 i el brasiler número 45 que arriba al primer equip del Barça, per on han passat compatriotes seus il·lustres, com ara Romário, Ronaldo, Rivaldo o Neymar, sense oblidar Ronaldinho, gaúcho com ell. Tots han estat fidels representants del jogo bonito, una manera de jugar i entendre el futbol que agrada molt a l’aficionat culer i que tants èxits ha portat també al club. El president Joan Laporta, de fet, es va mostrar entusiasmat amb el fet que en el Barça s’hi torni a parlar portuguès del Brasil. I en aquest idioma Raphinha va dir que se sent un autèntic “privilegiat pel fet de ser aquí”, i va reconèixer que encara no es creu que sigui jugador blaugrana: “Crec que només començaré realment a fer-me a la idea quan jugui el primer partit amb aquesta samarreta.” El brasiler va reiterar que està molt content i feliç perquè “és la realització d’un somni que tenia de nen”, i espera que durant els propers cinc anys pugui “donar moltes alegries a l’afició”.

Una afició que no el coneix gaire, tot i ser internacional amb la seleção i haver jugat en grans lligues europees, però és un fet que no el sorprèn i es presenta com un jugador que “sempre vol guanyar, que busca fer-ho el millor possible”, no només pel col·lectiu sinó també per ell mateix. El culer “pot esperar un Raphinha lluitador, que vol evolucionar cada dia i que pensa en el club”, va aclarir l’extrem de 25 anys, hàbil a l’hora de jugar per les dues bandes.

El futbolista va ser una petició expressa de Xavi, amb qui el jugador va parlar abans de prendre una decisió, com comença a ser habitual. Pel brasiler, “va ser un honor immens pel jugador que ha estat i la carrera d’entrenador que està duent a terme”. “Crec que aquí, en el Barça, ajuntarem les ganes que té Xavi de fer-me un gran jugador amb les meves ganes de ser-ho en el Barça”, va dir Raphinha.

I és que l’ex del Leeds es declara un culer més, una passió que li ve de jovenet “de veure jugar Ronaldinho”. La decisió de venir al Barça va estar clarament “influïda per Ronnie, però també per Deco i per Neymar, a qui admiro molt, i espero, com a mínim, aconseguir la meitat de coses que ells van poder fer aquí”. Raphinha encara no coneix els seus nous companys, però s’imagina dins del camp “donant assistències a Ansu, Aubameyang...”, a qui faci falta, “per guanyar títols”.

A Laporta se’l va veure molt content durant tota la jornada i fins i tot es va animar a fer uns tocs de pilota amb el jugador a peu de camp. “Raphinha segueix la nissaga de brasilers que van retornar l’alegria al barcelonisme, i estic orgullós que la samba i el jogo bonito tornin a can Barça”, va expressar.

LES PRIMERES DECLARACIONS COM A BLAUGRANA

Em sento un privilegiat pel fet de ser aquí. No em puc creure que sigui jugador del Barça. Em faré a la idea en el primer partit
Admiro molt Ronaldinho i també Neymar, i espero, com a mínim, aconseguir la meitat de coses que ells van fer aquí
És la realització d’un somni que tenia des de petit. Espero donar moltes alegries a l’afició
Raphinha
JUGADOR DEL FC BARCELONA
Raphinha segueix la nissaga de brasilers que van retornar l’alegria al barcelonisme
Joan Laporta
PRESIDENT FC BARCELONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)