Barça

A la conquesta d’Amèrica

Gira EUA. El Barça debuta aquesta matinada contra l’Inter de Miami de David Beckham i Gonzalo Higuaín (2 hores). Per a les ‘garses’ és un prestigi rebre un equip europeu i es preveu un partit de màxima expectació amb un estadi ple

A les dues d’aquesta matinada, el Barça juga el primer partit de la gira pels Estats Units contra l’Internacional de Miami CF al DRV PNK Stadium, situat a Fort Lauderdale, una ciutat a 45 minuts en cotxe des del centre de Miami. És la primera vegada que els dos clubs s’enfronten, i és que l’Inter només té quatre anys de vida, una història curta però suficient per haver-se donat a conèixer món enfora gràcies, principalment, a la fama del seu president, David Beckham.

El del migcampista, però, no és l’únic nom que és familiar per a l’afició culer. Phil Neville, exdefensa del Manchester United, és el director tècnic dels rosats, mentre que l’argentí Pipita Higuaín és, als 34 anys, el líder de l’equip. Als despatxos, un home que a poc a poc va guanyant notorietat en el futbol mundial i que fa només uns mesos s’ha convertit en el nou propietari del Saragossa: el de Miami Jorge Mas.

Fill d’emigrants anticastristes, Mas és el principal accionista de l’entitat de Florida i un dels 100 hispans amb més influència als Estats Units. Als 59 anys ha acumulat una gran fortuna que utilitza per involucrar-se en l’esport rei. El seu objecte de desig no és cap altre que aconseguir fitxar Leo Messi i, de fet, s’especula que tant l’argentí com els seus amics Luis Suárez i Sergio Busquets podrien posar el rumb cap a Miami l’any vinent.

De moment amb la plantilla rosada actual, el Barça no hauria de tenir cap problema per guanyar l’amistós, ja que el nivell de l’oponent és equiparable al d’un equip de segona divisió espanyola. Quant a infraestructura i model de club, l’Inter s’assembla al Girona, una entitat dirigida per inversors que tenen la intenció de fer-lo gran, però que estan en ple procés de desenvolupament. Això sí, el planter de les garses apunta maneres per la gran quantitat de nens llatins, que són els que estan més endinsats en la cultura futbolística.

La major part de la seva afició pertany a la comunitat hispana de Miami, un col·lectiu que avui sí que omplirà el camp, amb capacitat per a 18.000 seguidors. Serà tot un esdeveniment ja que en partits de l’MLS les graderies estan mig buides i l’estadi funciona més com a centre de negocis que no pas com un lloc per a l’oci. També hi influeix que fins d’aquí a un parell d’anys l’Inter no podrà jugar a casa per problemes administratius amb les obres de l’estadi.

Per a un club de la Major League Soccer és un autèntic prestigi rebre un equip com el Barça i és que, més enllà del negoci que això suposa, volen demostrar al seu públic que tenen la capacitat de competir amb un equip europeu. L’objectiu no és altre que desenvolupar el seu futbol fins al màxim nivell perquè en un futur els Estats Units puguin proclamar-se campions del món en un dels pocs esports que encara se li resisteixen.

MILLOR JUGADOR

El líder de l’equip és l’exmadridista Higuaín, que viu una segona joventut a Miami

CATEGORIA

El nivell de l’Inter de Miami és equiparable al d’un club de segona divisió espanyola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)