Barça

Xavi agafa el timó

L’entrenador del Barça ja és amb l’equip, amb el qual ja es va desplaçar a Las Vegas, i va dirigir la primera sessió en terreny nord-americà amb el clàssic contra el Real Madrid a l’horitzó

Tot i que la gira no és el millor escenari, el tècnic dona molta importància a aquests moments per preparar el grup quan falten 22 dies perquè comenci la lliga

El Barça ja té el cap. Xavi Hernández és per fi amb l’equip als EUA, després de dies d’espera, ja que dissabte passat, quan l’expedició blaugrana va volar de Barcelona a Miami per iniciar la gira nord-americana, es va haver de quedar a terra. Les autoritats estatunidenques li van denegar l’entrada perquè quan era futbolista de l’Al-Sadd va visitar l’Iran, un país considerat enemic pels EUA, i des d’aleshores ha hagut de resoldre temes burocràtics per obtenir llum verd. De fet, va haver d’anar a Madrid, on dimecres va aconseguir solucionar-ho tot plegat i viatjar cap a Miami, on va arribar al vespre (hora local) i es va desplaçar de seguida a un acte en què el Barça i Spotify van celebrar el seu acord de patrocini. Allà, precisament, és on es va reunir amb la plantilla que orienta i va poder saludar tots els seus futbolistes, que han estat dirigits durant tota aquesta setmana pel seu germà i segon entrenador, Òscar Hernández, amb qui Xavi ha estat en contacte permanent. Òscar també va haver de dirigir el primer amistós de la gira, el que es va disputar dimarts contra l’Inter Miami (0-6).

Sí que podrà ser a la banqueta demà (diumenge a les cinc de la matinada, hora catalana) en el clàssic contra el Real Madrid que es disputarà a Las Vegas. Precisament, ahir al matí (hora local) l’equip va posar el rumb cap a la ciutat de l’estat de Nevada per continuar amb la preparació i allà, a la tarda, es van entrenar al Cashman Field. Va ser, doncs, la primera sessió dirigida per Xavi en terreny nord-americà, enmig d’una calor sufocant ja que les temperatures aquests dies a la zona de Las Vegas s’enfilen fins als 45 graus.

La preparació

Les condicions meteorològiques i l’agenda, farcida d’actes i de desplaçaments –finalitzat el clàssic l’equip viatjarà a Dallas, on se les haurà amb la Juventus, i tres dies després tancarà la gira en una altra expedició a Nova York, on s’enfrontarà al New York Red Bulls–, no ajuden, però per a Xavi aquest període de pretemporada és molt important per treballar el seu model de joc. “Des del punt de vista futbolístic, ens falta entendre la manera com vull jugar. Hi ha jugadors a qui els costa entendre el joc de posició, cosa que sorprèn estant al Barça”, va arribar a dir en els seus primers dies com a entrenador blaugrana.

Ara, amb reforços de nivell que ja té integrats al grup, ha d’optimitzar aquest temps que té sense competir, encara que no sigui en les millors condicions, per anar construint l’equip. La gira s’acabarà el 31 de juliol; la setmana següent, el diumenge 7, hi ha el trofeu Joan Gamper contra el Pumas mexicà; i després, el dissabte 13, arriba l’hora de la veritat, amb l’estrena en la lliga rebent el Rayo Vallecano. Té 22 dies.

AGENDA FARCIDA

Després del clàssic, el Barça viatjarà cap a Dallas i, dies més tard, a Nova York
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)