Barça

La segona “palanca” ja és una realitat

Signat. El Barça ven un 15% més dels drets televisius a Sixth Street i genera una plusvàlua de 400 milions

Ja feia dies que l’acord estava pràcticament enllestit, però fins dijous no es van acabar de tancar els serrells i ahir el Barça ho va fer oficial. El club ha tancat la venda d’un 15% més dels drets televisius a Sixth Street –que ja havia adquirit el 10% inicial– per als pròxims 25 anys. A diferència del primer acord, en què el club va anunciar que rebia un ingrés de 207,5 milions d’euros però que generava una plusvàlua de 267 milions, aquesta vegada el Barça no va fer públiques les xifres, que en aquesta ocasió superen els 310 milions d’euros d’ingrés i voregen els 400 milions d’euros de plusvàlua comptable. Amb aquesta operació, el club corregeix el problema de tenir fons propis negatius i espera poder entrar en la regla 1-1 per a la inscripció de futbolistes. És a dir, que cada euro que alliberi de massa salarial es pugui destinar directament a nous salaris, a diferència de l’1-3 que s’aplica fins ara. Això, però, dependrà de la interpretació que en faci LaLiga i des del club, tot i que entenen que serà així, no ho volen donar per fet.

Amb l’activació d’aquesta segona “palanca”, que comportarà deixar d’ingressar uns 41 milions d’euros a l’any durant els propers 25 anys –el club tampoc ha especificat si hi ha clàusules de recompra–, el club comença a tenir a les seves mans l’oportunitat de construir un projecte competitiu, però encara queda camí per fer, i és que la necessitat de rebaixar la massa salarial continua sent urgent.

De fet, amb aquesta segona palanca, el Barça no en farà prou per inscriure tots els fitxatges que vol fer. Perquè això sigui possible, hi ha dues vies. La primera, més directa, és vendre una part de Barça Studios –la junta té el permís de l’assemblea per arribar al 49%, però segurament no caldria arribar a aquesta xifra– i la segona és activar ràpidament totes les sortides amb les quals treballa el club, incloent-hi el traspàs de jugadors importants com seria Frenkie de Jong.

ESPERANT

El club està pendent de la interpretació de LaLiga per si entra la regla 1-1

DUES VIES

Per inscriure els fitxatges, s’haurà d’activar una tercera palanca o accelerar sortides
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)