Barça

El Chelsea, fins a la sopa

El Barça no es dona per vençut en la lluita per fitxar Koundé, que semblava lligat pels de Thomas Tuchel

La del central francès és l’enèsima pugna als despatxos d’aquest estiu amb el club londinenc

El Barça està vivint un dels estius més complexos que es recorden. En l’aspecte econòmic, per la necessitat d’augmentar els ingressos de manera extraordinària, i en el mercat de fitxatges, per la necessitat de tornar a construir un equip competitiu que pugui aspirar a tots els títols. En aquest sentit, el club ha fet un gran pas endavant en la línia ofensiva, amb les arribades de Raphinha i Lewandowski i la renovació de Dembélé, i ara fa dies que treballa per reforçar-se al darrere. Aquí, el gran nom és el de Jules Koundé, que en les últimes hores ha revolucionat el mercat. I és que fa setmanes semblava una opció viable, però en els últims dies s’havia complicat i el Chelsea el tenia pràcticament lligat –fins i tot el Barça ha activat la possibilitat de tancar el fitxatge amb l’Athletic d’Iñigo Martínez–, però en les últimes hores el Barça s’ha tornat a moure i la seva arribada no està descartada, i és que el central francès, de 23 anys, prefereix venir a Barcelona en lloc d’anar al Chelsea. En tot cas, la resolució final del cas serà qüestió d’hores. Al Barça o al Chelsea, aquesta és la qüestió. Una pugna que no és, ni de bon tros, nova aquest estiu, i és que barcelonins i londinencs han protagonitzat mil i una pugnes en les últimes setmanes. I les que queden.

De tots els colors

Fins fa ben poc la rivalitat entre el Barça i el Chelsea estava marcada pels duels viscuts en la Champions, sobretot des de l’etapa de Mourinho a Londres, amb records inoblidables com ara el gol d’Andrés Iniesta a Stamford Bridge. Ara, però, aquesta lluita s’ha traslladat als despatxos. I Koundé promet ser el capítol més intens de tots. Ja no només per la importància de tancar el fitxatge d’un dels centrals amb més projecció del món, que segurament s’enfilaria cap als 60 milions d’euros, sinó per tot el que pot arribar a comportar. I és que, passi el que passi amb el francès, la relació entre els dos clubs quedarà tocada i pot arribar a marcar altres negociacions. Sobretot, perquè el Barça té obertes les carpetes dels fitxatges de dos jugadors del club blue com són César Azpilicueta i Marcos Alonso.

En el cas d’Azpilicueta, ja hi ha contactes entre els dos clubs i el Barça ja hauria presentat una primera oferta d’uns 3 milions d’euros que el Chelsea no es planteja acceptar. De fet, el mateix tècnic Thomas Tuchel es va mostrar públicament molt enfadat amb el Barça la matinada de divendres durant la gira que el conjunt londinenc també està fent als Estats Units. “No estic segur si vull donar a Azpilicueta el que ell vol perquè això també va del que volem nosaltres”, va dir el tècnic alemany, que també va dir clarament que l’oferta del Barça pel navarrès era insuficient: “Només hem de fer la comparació amb el que ens ha costat Koulibaly, que també és internacional i de la mateixa edat. Azpilicueta és el nostre capità i el veiem al mateix nivell; però el Barcelona, no. Hem de buscar el millor per al Chelsea i a ell no li agrada, però ho entén. És una situació difícil perquè l’altre club [el Barça] està contactant permanentment amb ell.”

Queda clar que treure Azpilicueta del Chelsea costarà més del que el Barça es podia esperar inicialment, i sobretot si el cas de Jules Koundé escalfa encara més aquesta relació, com tot sembla indicar. La lògica diu, doncs, que el segon objectiu que el Barça té fixat en el Chelsea, el de Marcos Alonso, tampoc serà gens fàcil, tot i que en aquest cas les negociacions estan més refredades perquè seria el tercer fitxatge en discòrdia que vol afrontar el club en la línia defensiva.

Les converses entre el Barça i el Chelsea poden no acabar aquí, i és que, segons algunes fonts, el club londinenc seria un dels clubs interessats en el fitxatge de Frenkie de Jong si el neerlandès acaba veient amb bons ulls la possibilitat de sortir del Barça. En aquest cas, la xifra hauria de rondar els 85 milions d’euros, que és el que demana el Barça.

Precedents recents

La lluita als despatxos amb el Chelsea continua ben viva, però és que no es resumeix només en tot el que s’està vivint en les últimes hores. El primer capítol es va viure fa mesos, quan el Barça va iniciar les converses amb Andreas Christensen, que acabava contracte el mes de juny. El club va convèncer el jugador, que no va acceptar l’oferta de renovació que li havia fet el Chelsea i va poder arribar lliure al conjunt blaugrana. Primera batalla als despatxos guanyada pel Barça, i no precisament l’última.

En les últimes setmanes el Barça i el Chelsea han tornat a xocar amb els seus interessos. Primer amb Dembélé, i és que el serial de l’extrem francès es va fer més llarg que un dia sense pa i un dels motius va ser el teòric interès del Chelsea per ell, tot i que al final Dembélé va decidir acceptar l’oferta que li feia el Barça. El cas de Raphinha es va sumar poc després al del francès, i és que un cop el Chelsea va haver de descartar el francès va apostar pel brasiler del Leeds. L’oferta econòmica dels londinencs era superior a la que feia el Barça, que tot i tenir lligat Dembélé no va desistir amb ell. Els blaugrana van haver d’apujar una mica l’oferta perquè el Leeds l’acceptés i van acabar fitxant Raphinha perquè, com Koundé, preferia venir al Barça.

CHRISTENSEN

El Barça el va aconseguir lliure després que el danès no renovés amb el Chelsea

AZPILICUETA

Els dos clubs ja negocien, però Tuchel no posarà gens fàcil la seva sortida

MARCOS ALONSO

El basc tancaria la llista de reforços defensius, però encara no hi ha grans contactes

RAPHINHA

El Chelsea va fer una oferta millor que la del Barça al Leeds, però va decidir el jugador

DEMBÉLÉ

Abans de renovar amb el Barça, el Chelsea va ser qui més s’hi va interessar

FRENKIE DE JONG

Si el neerlandès acaba deixant el Barça, el Chelsea és un dels clubs que hi aposta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)