Barça

Els apunts del clàssic

El Barça es reconforta després de la convincent versió oferta en el clàssic contra el Real Madrid, a qui supera (0-1) amb un resultat que queda curt

“Estem generant una gran il·lusió entre els culers”, diu Xavi, que passa revista sobre diversos noms

“Estic molt content. No per la victòria sinó per les sensacions que hem donat.” Així es va pronunciar Xavi Hernández al final del clàssic, en què el Barça, en una gran versió, sobretot en la primera part, va imposar-se (0-1) al Real Madrid, en un duel disputat dissabte a la nit a Las Vegas (diumenge a la matinada a Catalunya). Va sortir reconfortat, doncs, el grup català de l’Allegiant Stadium, on si hagués estat una mica més fi de cara a porteria hauria pogut establir un resultat més ampli. Els blaugrana van ser molt superiors al conjunt blanc, al qual van esborrar i sotmetre per moments, gràcies principalment a la pressió alta, que ha de ser un dels signes d’identitat de l’equip. Va ser, de fet, un dels aspectes que més va destacar en el conjunt culer: la bona organització, la intensitat i la intenció d’anar cap a amunt quan no tenia la pilota. El gol de Raphinha, que va decantar l’enfrontament, va arribar després d’una pressió alta. “Els hem dominat en tot moment. Hem fet molt bé la pressió alta. Hem atacat bé i defensat bé i hem tingut personalitat”, va reiterar l’entrenador, que va reconèixer: “He arribat a gaudir a la banqueta. Estem generant una gran il·lusió entre els culers.” “Som aquí perquè el Barça torni a guanyar títols. Aquest és l’objectiu d’aquest any. Estem fent un gran equip, però això s’ha de demostrar”, va expressar Xavi.

També un dels capitans, Jordi Alba, es va referir a aquest ambient d’optimisme que s’està creant en el barcelonisme, arran de la plantilla que s’està confeccionant. “La gent s’ha d’il·lusionar, ho està fent, però nosaltres hem de donar el cent per cent”, va dir. “Haurem de veure-ho al llarg de la temporada i demostrar-ho a cada partit. Això sí, hi ha fitxatges de molta qualitat i ens reforcen moltíssim”, va puntualitzar Alba.

Ara, a Dallas

El Barça ja és a Dallas. L’equip va agafar l’avió al migdia, després de fer nit per darrer cop a Las Vegas un cop finalitzat el clàssic, i va aterrar a la tarda (aquesta matinada a Catalunya) a la ciutat de l’estat de Texas. Allà l’equip es prepararà, una altra vegada amb temperatures altíssimes, ja que estan arribant aquests dies a 40 graus, amb la mirada posada en el partit que disputarà demà (a les 2.30 h a Catalunya) contra la Juventus al Cotton Bowl Stadium.

Frenkie de Jong, de central

En la rampa de sortida, el rol de Frenkie de Jong és sorprenent, ja que els dos partits en què ha participat els ha jugat de central. “Jo no envio missatges”, va dir Xavi. “He parlat amb ell. El valoro moltíssim. Per mi és fonamental, però després hi ha la situació econòmica i del «fair play»”, va explicar el tècnic, que hi va afegir: “Ens pot donar molt com a central. M’agrada en aquesta posició.”

Piqué rep l’alta i torna a jugar

No jugava des del maig Piqué, a causa de problemes musculars, i ahir, gairebé tres mesos després, va rebre l’alta mèdica i va disputar 28 minuts. El central, que va lluir el braçal de capità, va ser escridassat pel públic cada cop que tocava la pilota. “Tindrà un rol com tothom”, va dir Xavi quan li van demanar per ell. “Tothom parteix de zero. Aquí no valen noms, val rendiment i resultats”, va concloure.

Nico és l’alternativa a Busquets

A Nico, Xavi no el va alinear ni un dia la temporada passada en el pivot defensiu. Les comptades ocasions que va faltar Busquets va optar per Frenkie de Jong, però en aquesta pretemporada ha apostat pel del planter en els tres amistosos, també ahir. Pjanic, un altre aspirant al lloc, no va jugar. “El vull veure una mica més, però té molta competència en aquesta posició”, va dir Xavi sobre el bosnià.

El debut de Lewandowski

“Em sento com si portés mesos aquí”, va dir Lewandowski després del debut. El polonès, que va ser titular i va jugar la primera part, va disposar de dues oportunitats de gol. “És un crac mundial que ve amb una humilitat tremenda i a ajudar, i s’ha adaptat rapidíssim”, va indicar Xavi sobre l’ariet, que va lluir el dorsal número 12, esperant el que passi amb Memphis, el propietari del 9.

Un altre pas endavant de Raphinha

L’extrem ha començat el seu camí de blaugrana com un avió. Dos gols en dos partits, en els quals, en ambdós, va ser designat MVP. “És capaç de marcar diferències, és molt dinàmic i juga a les dues bandes”, va declarar Xavi després del clàssic, en què un golàs del brasiler va decantar la balança. Va jugar 62 minuts: 45 a la banda dreta i 17 a la banda esquerra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)