Barça

El Barça comença a rodar

En marxa. L’equip de Jonatan Giráldez comença la pretemporada amb vuit efectius del primer equip, moltes jugadores del filial i amb la notícia de la incorporació de Vicky López, de 16 anys

El nou curs per al Barça femení ja ha arrencat. El projecte 2022/2023 va començar a caminar amb la primera jornada de revisions mèdiques i físiques. El pas previ a posar-se la granota de treball i preparar una temporada en què l’equip vol tornar a aixecar el màxim de títols possible i tornar a disputar la final de la Champions. Al bloc que va guanyar 45 dels 47 partits disputats el curs passat, s’hi han sumat futbolistes talentoses que viuen un bon moment de forma i que intentaran guiar el Barça cap als èxits, un cop més. Exigència, però també il·lusió i ambició.

Va ser un primer dia amb manca d’efectius, però ple de joventut. L’absència de les futbolistes internacionals, que s’aniran incorporant de forma progressiva, i de les lesionades va deixar una llista d’assistència farcida de jugadores del filial. I és que Jonatan Giráldez només disposa de vuit futbolistes del primer equip: Marta Torrejón –la més veterana–, Laia Codina, Nuria Rábano, Andrea Falcón, Gemma Font i Emma Ramírez, que ahir va segellar la seva continuïtat al Barça fins al 2024. També hi eren Cata Coll i Bruna Vilamala, que continuen recuperant-se de la lesió al lligament encreuat anterior del genoll. Fins a disset jugadores del filial van presentar-se a la ciutat esportiva i faran part de la pretemporada amb el primer equip: Meritxell Muñoz, María Pérez, Esther Solà, Ari Sánchez, Clara Rodríguez, Laura Coronado, Alba Caño, Berta Doltra, Ona Baradad, Martina Fernández, Adri Ranera, Laia Martret, Nina Pou, Lucía Corrales, Judit Pujols, Noah Bezis i Ariana Arias. Totes elles participaran en la primera sessió d’aquest matí a la gespa (10.45 h).

Vicky López, fitxada

En l’entrenament d’avui hi haurà una novetat. Vicky López, una de les grans promeses del futbol actual, és nova jugadora del Barça. El club va confirmar ahir la incorporació de la madrilenya, que fitxa per a les pròximes cinc temporades. La migcampista, que també pot actuar d’extrem, viurà i estudiarà a la Masia i tindrà fitxa del filial, si bé estarà en dinàmica del primer equip. Vicky López, de 16 anys, va debutar a primera divisió amb només 15 anys i dos mesos amb el seu anterior club, el Madrid CFF. El mes de maig passat va ser una de les líders de la selecció espanyola sub 17, subcampiona de l’europeu. És un fitxatge, un més, amb visió de futur. De les quatre incorporacions del primer equip, tres són futbolistes que no arriben als 25 anys: Geyse Ferreira (24), Nuria Rábano (23) i Salma Paralluelo (18).

Barça - AEM Lleida
19 h, dissabte 6 d’agost
Barça - Bayern de Munic
18 h, dimarts 16 d’agost
Barça - PSG o Manch. United
18 h o 21 h, divendres 19 d’agost
Barça - Montpeller
20 h, dimarts 23 d’agost
Granadilla - Barça
21 h, dissabte 27 d’agost

El sorteig del calendari de la lliga queda completament paralitzat

La nova lliga professional continua sent una incertesa. L’últim conflicte és el calendari, quan falta un mes i mig per a l’inici de la competició. La Federació Espanyola de Futbol va anunciar que faria el sorteig aquest 27 de juliol, però la lliga femenina va impugnar aquesta decisió argumentant que no era competència seva i en va programar un per al dia 26 (ahir). Des de la federació afirmen tot el contrari i asseguren que cal l’aprovació del president, Luis Rubiales. Davant d’aquest conflicte, el Consell Superior d’Esports (CSD) va decidir paralitzar tots dos sortejos i, per tant, la competició continuarà sense tenir un calendari definit. Des del CSD es mostren preocupats per una situació en què les discrepàncies entre lliga i federació són constants i que qualifiquen d’“esperpèntica i trista”. La competició ha d’arrencar el cap de setmana del 10 i 11 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)