Barça

Dembélé es desperta

L’atacant, autor d’un doblet en l’empat (2-2) del Barça contra la Juventus en el darrer partit, és amb tres dianes el màxim golejador de la pretemporada culer

Amb la confiança de Xavi i renovat fins al 2024, el francès està davant l’última oportunitat per enlairar-se després de cinc anys de blaugrana decebedors

Ousmane Dembélé està segurament al davant de la seva última oportunitat per triomfar al Barça. I s’hi està agafant. Aterrat l’estiu del 2017 amb 20 anys i a canvi de 140 milions d’euros, no ha complert en un lustre les expectatives que va generar, i, de fet, ha tingut un peu i mig fora del club aquest any en diverses ocasions. El serial de la seva renovació finalment va acabar amb la seva continuïtat com a culer fins al juny del 2024, un fet que es va produir, sobretot, per la insistència de Xavi Hernández. El tècnic té molta fe en el futbolista i es veu capaç de polir-lo. I és que el francès és molt talentós, té un un contra un prodigiós i una velocitat en la conducció a l’abast dels escollits, però és erràtic en la presa de decisions, força dispers i no té urpes de cara a gol. Les recurrents lesions musculars que ha tingut tampoc l’han ajudat –només ha jugat 150 partits oficials, dels 287 que el Barça ha disputat mentre ell ha estat al club, i ha estat titular en el 33% dels partits– i és un jugador que ha arribat als 25 anys sense haver fet eclosió.

Xavi, però, pensa que té marge de creixement, que pot aprendre i que es pot convertir en un dels millors extrems del planeta. I en això treballa. La campanya passada va acabar com el màxim assistent de la lliga (13), tot i perdre-se’n gairebé la meitat, i aquesta l’ha començat com un avió. En tres partits ha sumat tres gols, que el fan ser el màxim golejador de la pretemporada blaugrana. I tots tres gols han estat de molt bella factura, deixant enrere rivals, amb una elegant conducció i resolent amb una bona fuetada.

Dimarts, al Cotton Bowl Stadium de Dallas va fer un doblet en l’empat (2-2) contra la Juventus. “Tinc la confiança de l’entrenador, dels companys i de tothom al Barça”, va dir Dembélé al final de l’enfrontament. “La confiança és molt important per als jugadors, aquests dos gols me’n donen més i estic content”, hi va afegir l’atacant, que es troba amb una gran competència per la posició i està motivat amb el que ve: “Ho donaré tot per aquest club.” Per la seva banda, Xavi es va mostrar satisfet amb el rendiment ofert per Dembélé. “Ha demostrat del que és capaç, marcant diferències des de la banda dreta fins i tot en accions d’un contra dos”, va dir. “És un jugador diferent, especial i ens dona molt, no n’hi ha gaires així. Però ha de marcar diferències, ser més constant, fer més gols”, va assenyalar el preparador. “El Dembélé d’abans no el conec, però des que he arribat el veig feliç i sempre em diu que està implicat en el projecte i ho està demostrant. El veig així des del novembre, per això vaig insistir que es quedés. N’estic molt content”, va concloure Xavi, que aspira a despertar Dembélé.

ELS PROTAGONISTES

És un jugador diferent, no n’hi ha gaires així. Però ha de marcar diferències
Xavi Hernández
ENTRENADOR DEL BARÇA
Tinc la confiança de l’entrenador i dels companys. Ho donaré tot per aquest club
Ousmane Dembélé
FUTBOLISTA DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)