Barça

Porta oberta a Leo Messi

Retorn. Laporta reitera el seu desig de tornar a veure el davanter argentí vestit amb la samarreta blaugrana la temporada que ve

Ja farà un any que Leo Messi se’n va anar del Barça per la porta del darrere. El 5 d’agost del 2021 el club blaugrana, en un breu comunicat, va expressar la seva incapacitat per fer front a la renovació de l’astre argentí. Tres dies més tard, Messi es va acomiadar del club i de l’afició entre llàgrimes, abans de fer-se oficial el seu fitxatge pel PSG. Va ser un adeu amarg per a les dues parts. Per una banda, el davanter va posar punt final a tota una vida de blaugrana. Va arribar a La Masia sent tot un nen i amb un llarg camí per recórrer. Al final, van ser 21 anys al club que li ho ha donat tot, 17 dels quals, en el primer equip i liderant el millor Barça de la història. Per l’altra, la seva marxa va acabar afectant el Barça en tots els aspectes. Econòmicament, es van quedar sense un referent pel qual les empreses es volguessin relacionar comercialment. I esportivament, per primera vegada en dues dècades, l’equip va acabar la temporada en blanc.

La història de Messi i el Barça semblava que havia arribat al seu final. I és que l’argentí va marxar descontent per les maneres en què el club li havia tancat les portes. Tampoc li van agradar gens aquestes declaracions del president, Joan Laporta, mesos després. “Vaig tenir l’esperança que Messi jugues gratis.” Tot i això, el davanter sempre ha confessat que li agradaria tornar al club per exercir funcions de secretari tècnic un cop acabés la seva carrera professional. Aquest retorn, però, podria ser més aviat del que tothom s’espera. En un acte a Manhattan per promocionar l’acord que l’entitat blaugrana ha firmat amb Acnur, Joan Laporta va admetre la seva part de responsabilitat en aquesta sortida i li va llançar una invitació per tornar quan acabi el seu contracte amb el club parisenc. “Tinc clar que l’etapa del Leo amb el Barça no va acabar com tots hauríem volgut. Em sento corresponsable d’aquest final. Crec que és provisional i que aconseguirem que aquesta aspiració es faci realitat. Tenim un deute moral amb ell i m’agradaria que el final de la seva carrera fos amb la samarreta del Barça i sent aplaudit a tots els camps.” Així doncs, Laporta es va tornar a pronunciar públicament i de manera contundent respecte al seu desig de tornar a veure el de Rosario sobre la gespa del Camp Nou. Dies abans, en una entrevista a ESPN, el president també es va referir a l’argentí. “Crec, espero i desitjo que el capítol Leo Messi no hagi acabat amb el Barça. Crec que és la nostra responsabilitat aconseguir que aquest capítol, que encara està obert i que no s’ha tancat, tingui un moment en què es pugui fer com s’havia de fer.”

Aquest desig de Laporta no sembla tan difícil d’assolir. Al davanter argentí només li queda un any de contracte amb el PSG, i Xavi Hernández estaria encantat de tenir-lo al seu equip. El tècnic egarenc considera que, tot i que Messi ja tindria 36 anys, encara podria oferir molt sobre el terreny de joc per tornar a situar el club en la primera línia mundial en l’àmbit esportiu i econòmic. El president ja li ha obert la porta. Ara falta que Messi hi digui la seva.

EL PROTAGONISTA

Tenim un deute moral amb ell i m’agradaria que el final de la seva carrera fos amb la samarreta del Barça

VIA LLIURE

El final, crec que és provisional i que aconseguirem que aquesta aspiració es faci realitat
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA
A l’argentí només li queda un any de contracte amb el PSG, i podria arribar al Barça com a agent lliure

Últim test en terres americanes

M.E.

El Barça posarà punt final a la gira nord-americana amb un altre amistós contra el New York Red Bulls. Serà el quart i últim partit que els homes de Xavi juguin en terres americanes abans de tornar a Barcelona per continuar la seva preparació. El duel es disputarà aquesta matinada (01.00 h a Catalunya, La 1 / TV3) a l’estadi Red Bull Arena. Serà una altra oportunitat per veure en acció els nous fitxatges com Raphinha, Christensen o Lewandowski. També tornarem a veure Dembélé després de marcar dos gols en l’últim partit contra la Juventus.

L’NFT es ven per 677.788 euros

M.E.

La primera obra d’art NFT de la història del Barça es va vendre per 693.000 dòlars (677.788 euros) en la subhasta celebrada a la històrica Sotheby’s de Nova York. La subhasta es va tancar en un preu de 550.000 dòlars però, afegint-hi els honoraris de la casa de subhastes (Sotheby’s Premium), el preu final va ser de 693.000 dòlars. Es tracta d’una obra d’art digital audiovisual, anomenada In a way, immortal, que recrea el llegendari moment de Johan Cruyff al Camp Nou quan, el 22 de desembre del 1973, va volar per marcar un gol espectacular a Miguel Reina, de l’Atlético.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)