Barça

En el camí correcte

El Barça posa fi a la pretemporada pels Estats Units sumant tres victòries i un empat

El davanter polonès encara no ha aconseguit marcar el primer gol amb la samarreta blaugrana tot i les ocasions creades

Ahir al migdia el Barça va tornar a la Ciutat Comtal un cop va concloure la gira estiuenca de dues setmanes pels EUA en què ha recorregut localitats com Miami, Las Vegas, Dallas i Nova York. A totes elles, l’equip ha deixat sensacions força positives que fan que els aficionats, a hores d’ara, estiguin il·lusionats amb l’inici del proper curs, després d’acabar fa escassos dos mesos una de les temporades més negres que es recorden.

El saldo de l’stage es tanca amb un empat amb la Juve (2 a 2) i tres victòries, contra l’Inter de Miami (0 a 6), el New York Red Bulls (0 a 2) i, la més important, sobre el Madrid (0 a 1), un èxit que esperem que no es quedi només a la Ciutat del Pecat. Xavi va declarar: “Estic molt content de la gira. Hem treballat molt bé. Hi ha hagut la part negativa de la calor, però en general la gira és molt positiva. L’afició, la gent, continua reconeixent el Barça.”

Un dels protagonistes més inesperats ha estat Ousmane Dembélé, que s’ha erigit com a màxim golejador de la pretemporada. Xavi sembla que ha encertat el botó per poder dirigir un esperit, fins ara, ingovernable. Amb ell, el francès se sent important, amb confiança, se’l veu content, i fins i tot l’hem pogut veure parlar als micròfons de la televisió del club. “No sé què més dir d’ell. M’agrada com a futbolista. I si a sobre aporta gols, doncs imagina’t”, va dir l’egarenc.

El brasiler Raphinha ha deixat palesa la seva entesa amb el joc de l’equip i les seves virtuts de cara a porteria també vestint una samarreta de pes com és la blaugrana. L’entrenador només té bones paraules per a ell: “El coneixem des de fa anys. És un jugador que m’agrada moltíssim. La fam, com s’encara a rivals, com s’associa. Ens ajudarà moltíssim. Crec que és un fitxatge espectacular.”

A l’altra cara de la moneda sorprenentment hi ha Lewandowski, que està negat amb el gol, però no perd mai el somriure, i Xavi ho té molt clar: “Els gols entraran. Ja n’ha fet en els entrenaments. Ahir entraven i avui no. És normal que tingui un punt de frustració, perquè té la necessitat d’agradar. Ja va passar amb Luis Suárez. Marcarà gols. I no només són els gols. Tinc molta confiança en ell.”

En el que sembla no tenir tanta seguretat és en la permanència de Frenkie de Jong. “Si es quedarà? No ho sé, ja ho veurem. Encara queda temps. Poden passar moltes coses. Tots formen part de l’equip. També Nico ha jugat de central. Jo no envio senyals, jo parlo amb els jugadors i els dic les coses clares”, va assegurar Xavi. Un dubte que, a hores d’ara, fa que no tingui la plantilla definida al 100%: “Però la gran majoria la tinc clara. Es van veient coses al camp. Hem de decidir en aquestes dues setmanes”, va precisar, i tot depèn de l’economia.

Agenda setmanal

El Barça tornarà als entrenaments dimecres (19 h) en la primera sessió que Jules Koundé farà amb la resta del grup, ja que des que es va fer oficial el seu fitxatge, dijous passat, el francès només s’ha pogut exercitar en solitari a la ciutat esportiva mentre els seus nous companys estaven de gira pels Estats Units.

Dijous, divendres i dissabte el Barça s’entrenarà en sessió única a les 9 h per preparar el Trofeu Joan Gamper de diumenge contra el Pumas mexicà, que es disputarà a les 20 h al Camp Nou. Serà l’últim partit de pretemporada abans de l’estrena oficial en lliga del dissabte 13 d’agost, contra el Rayo Vallecano, a casa.

SORPRESA

Dembélé ara parla també al camp: és el pitxitxi de la pretemporada

CONFIRMACIÓ

El brasiler Raphinha ha demostrat que està a l’altura d’un club com el Barça

INTERROGANT

Frenkie de Jong continua a l’equip esperant algun moviment en el mercat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)