Barça

Més competència a l’eix central

Koundé es mostra ansiós per començar a jugar i obrir una etapa determinant en la seva carrera

L’estrena amb la samarreta blaugrana serà en el trofeu Joan Gamper aquest diumenge

Jules Koundé va ser presentat ahir al matí com a nou jugador del Barça. El francès va signar el contracte que el vincula amb l’entitat culer fins al 2027 al camp d’entrenament Tito Vilanova al costat del president Joan Laporta, que just va arribar el dia abans a Barcelona procedent de la gira nord-americana. El club blaugrana va tancar el seu fitxatge la setmana passada per 50 milions d’euros més 10 de variables i la seva clàusula de rescissió s’ha fixat en 1.000 milions d’euros.

El francès es va presentar molt elegant per a l’ocasió, amb un vestit negre i corbata grana, que contrastava amb el seu pentinat desenfadat, amb petites trenes. En les seves primeres declaracions, Koundé va destacar haver tingut “molt bona impressió”, sobretot per l’estima que va rebre de l’afició, i és que desenes de culers es van congregar als voltants del recinte per donar-li la benvinguda. “Estic molt content i orgullós de ser en un club tan gran i tan ambiciós com el Barça”, una ambició que ell també reconeix tenir, així com “moltes ganes” de començar, d’unir-se a l’equip i d’“arribar tan lluny com sigui possible”.

El central, de 23 anys, va assegurar que les converses mantingudes amb Xavi havien estat “molt fluides”. “Sempre he sentit l’estima del mister, que volia que jo vingués cap aquí, i això és molt important, perquè és una etapa cabdal en la meva carrera”, va explicar. En aquestes xerrades telefòniques, el de Terrassa li va dir que continuï com al Sevilla, “sent agressiu i traient la pilota des del darrere”, que són els seus punts forts, i també li va demanar que tingués “compromís”, ja que el Barça és “molt exigent”.

El desig de Xavi s’ha pogut fer realitat gràcies a la predisposició de Koundé, que va confirmar l’interès del Chelsea: “És veritat que tenia una altra opció i, per la meva banda, només es tractava de fer l’esforç d’esperar que el club arribés a un acord amb el Sevilla. Quan vaig veure que tot era possible, vaig escollir el Barça, perquè té un projecte molt ambiciós. A més, la lliga espanyola m’agrada molt.” Una competició que coneix bé i que creu que facilitarà la seva adaptació.

En aquest sentit, Mateu Alemany va rompre una llança a favor del jugador recordant que el seu agent, Jonathan Kebe, li ha estat trucant “cada dia o cada dos dies durant dos mesos per saber com estava la situació del fair play, perquè tenia altres ofertes molt potents”. “La seva insistència ha estat tremenda. En un moment fins i tot li vaig dir que no em truqués més, perquè no sabia què dir-li”, va explicar entre rialles.

L’aficionat culer ja ha pogut veure alguns cops com és Koundé sobre la gespa, un futbolista ràpid i potent que s’envalenteix en situacions adverses, com ho serà la tria dels defenses titulars. A can Barça hi ha, ara mateix, overbooking de centrals, però això no espanta el nouvingut, sinó ben al contrari: el francès creu que “tenir molta competència és molt bo per a l’equip” i manifesta que no el preocupa gens, perquè és “jove encara per aprendre” i ha vingut aquí a “créixer i ajudar l’equip”. “És tot un desafiament quan hi ha competència”, va assenyalar.

A la gespa del camp d’entrenament, Koundé es va vestir de curt per primer cop amb l’equipament blaugrana i va fer uns tocs de pilota davant dels mitjans de comunicació presents. La samarreta que duia, però, encara no tenia número perquè el club té pendent gestionar la seva inscripció, així com la de la resta de fitxatges, en els propers dies, abans que el Barça s’estreni en la lliga 2022/23, el dia 13 d’agost, contra el Rayo Vallecano al Camp Nou.

Durant l’acte de presentació, Koundé també va rebre el carnet de soci culer de mans del president i va signar una lona amb el dibuix del seu rostre, que serà subhastada i els beneficis obtinguts es destinaran a projectes en què treballa la Fundació Barça. A més, com ja és habitual, un grup de sis infants vinguts de diverses seus de la Barça Academy van poder fer un rondo amb el futbolista per posar punt final a la jornada.

INSISTÈNCIA

L’agent de Koundé trucava cada dia per saber com estava la situació del ‘fair play’

DECLARACIÓ D’INTENCIONS

Xavi em va demanar compromís i que continués jugant com amb el Sevilla: sent agressiu i traient la pilota des del darrere
Tenia una altra opció, però vaig escollir el Barça perquè té un projecte ambiciós i la lliga espanyola m’agrada
No em preocupa gens tenir molta competència. És tot un desafiament i això és bo per a l’equip
Jules Koundé
JUGADOR DEL FC BARCELONA
Tinc moltes ganes de començar, d’unir-me a l’equip, de conèixer els companys i d’arribar tan lluny com sigui possible
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)