Barça

El jugador únic es fa gran

Renovació. L’anunci de la continuïtat de Gavi és imminent ara que és major d’edat i, segons la normativa de la UEFA, pot firmar un contracte de més de tres anys, desig de les parts implicades

Avui és un dia més que especial per a Pablo Martín Páez Gavira. El migcampista fa 18 anys, tot i que per la seva personalitat valenta i desvergonyida sobre la gespa, sembla que en tingui uns quants més. Com qualsevol adolescent, el jove andalús ha esperat amb candeletes que arribés el 5 d’agost per complir la majoria d’edat i poder accedir a certs permisos, però per a Gavi, convertir-se en adult també comporta una gran responsabilitat en forma de regal per a la seva carrera futbolística.

Des de principis d’any que es parla de la renovació del seu contracte professional com a jugador del FC Barcelona. No han estat mesos fàcils, ja que les negociacions han estat treballoses, amb alguns alts i baixos que, en certs moments, han fet dubtar l’afició culer de la seva continuïtat al Barça, però Gavi mai s’ha plantejat sortir, simplement el seu representant, Iván de la Peña, juntament amb els seus accionistes, Carles Puyol i l’advocat Ramon Sostres, jugaven les seves cartes.

La primera oferta que li va fer el club no arribava a les exigències mínimes del futbolista i el seu entorn, però l’esborrany de la proposta que preveia un contracte per cinc temporades, és a dir, fins al 2027, i una clàusula de rescissió de mil milions d’euros va permetre acostar posicions, però no encara tancar un acord. Un fet que no va agradar a la directiva del Barça, i així ho va deixar palès el president, Joan Laporta, durant l’entrevista que aquest diari li va fer a finals de maig.

“Fa molt de temps que el seu representant té l’oferta de renovació sobre la taula. Nosaltres no tenim notícies que l’hagi acceptada, sinó que està comparant i en algun moment haurà de dir alguna cosa”, declarava Laporta, fent referència a un possible interès del Bayern i del Liverpool. Una comparació que dolia en el si del club blaugrana: “És un jugador que a tots ens agrada; té 17 anys, un present i un futur magnífic al Barça, i no entenem per què el seu representant està jugant. Penso que la proposta del club, dins els nostres nivells salarials, és més que acceptable.”

Un toc d’atenció del president que va fer efecte ja que poc temps després les parts implicades van pactar una renovació que es faria efectiva a partir del moment que el jugador complís els 18 anys. En la presentació de Kessie el 6 de juliol passat, Mateu Alemany, director de futbol de l’entitat blaugrana, va anunciar que hi havia “un marc d’acord amb el jugador i el seu agent segons el qual ens comprometem a solucionar els serrells que queden pendents tan aviat com Gavi arribi a la majoria d’edat”.

I és que, segons la normativa de la UEFA, els menors d’edat no poden signar contractes professionals amb una duració de més de tres anys en cap condició, i justament el desig de tots és tenir un vincle més durador. Per tant, és qüestió de dies que el Barça comuniqui la pròrroga del contracte de Gavi, que ara mateix acaba el juny del 2023 i que es va iniciar l’any 2015, quan l’entitat blaugrana el va fitxar sent aleví procedent del Betis, esquivant l’interès d’altres clubs com el Vila-real, l’Atlético o el Madrid.

El de Los Palacios y Villafranca va jugar 49 partits amb el primer equip del Barça la temporada passada i deu amb la selecció espanyola, on va ser un dels millors al camp, principalment en el partit contra Portugal de la Lliga de les Nacions disputat al Benito Villamarín. El seu bon paper li va valer elogis de Luis Enrique, que no va dubtar a declarar: “Gavi tinc la sensació que és un gran desconegut per al futbol espanyol. No només corre, sinó que amb la pilota encara té més perill. És un interior pur i té gol.” “És un jugador únic”, va sentenciar el seleccionador.

PROPOSTA

El Barça li ofereix un contracte de cinc anys amb una clàusula de mil milions d’euros

DADES

El darrer curs va disputar 49 partits amb el Barça i 10 amb la selecció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)