Barça

La palanca del gol

L’instint letal de Lewandowski al Reale Arena i el bon to d’Ansu un cop oblidada la lesió fan enlairar el Barça i retornen la il·lusió als culers després del desencís que va representar el zero contra el Rayo

El crac polonès ja avantatja Benzema en un gol en la seva particular lluita

El gol no té edat. Però sí que és una virtut que hauria de quedar reflectida en la partida de naixement. Hi ha futbolistes que porten el gol a la sang, en el seu ADN. Lewandowski i Fati. Anssumane i Robert. L’un va complir 34 anys diumenge i ho va celebrar regalant-se a si mateix dos gols al Reale Arena, els seus dos primers gols oficials amb la samarreta del Barça; l’altre va marcar el quart gol de la nit i va repartir dues assistències, als seus 19 anys –en complirà 20 el dia 31 d’octubre–. Entre l’un i l’altre, ni més ni menys que catorze anys i setanta-un dies de diferència, però són dos davanters amb un mateix denominador comú: el gol. Dos futbolistes amb llum dins l’àrea. Tots dos són l’alegria d’aquest Barça. El 9 i el 10. Lewandowski és la maduresa i la sobrietat. Ansu és la tendresa i l’exuberància.

La prova contra la Real va deixar bones notícies anotades en la llibreta de Xavi. El bon partit de Lewandowski i Ansu va quedar anotat en vermell. El davanter polonès va necessitar només 44 segons per marcar el seu primer gol oficial com a blaugrana. Ansu va necessitar només 21 intervencions per marcar un gol i donar dues assistències en menys de mitja hora que va estar damunt la gespa. La vida entesa des de la determinació. El partit de tots dos va ser notable.

Aquest Barça té gol. El 0-0 del dia del Rayo no va ser res més que una anomalia. Iraola i Dimitrievski van saber sortir indemnes del Camp Nou, i va ser la Real Sociedad d’Imanol Alguacil qui en va pagar els plats trencats. El Barça de Xavi havia marcat 18 gols en sis partits de pretemporada i contra el conjunt txuri-urdin la cosa va tornar a la normalitat després de l’accident del debut contra el Rayo Vallecano. Pòquer de gols i primera victòria de la temporada.

Lewandowski va repetir titularitat, aquest cop acompanyat per Ferran i Dembélé. L’exjugador del Bayern va tenir 36 intervencions. Potser poques per haver completat els noranta minuts, però també just les necessàries, perquè van ser suficients per fer dos gols i participar en el gol d’Ansu. Va xutar quatre vegades contra la porteria de Remiro –totes entre els tres pals– i la meitat van acabar a la xarxa. Ansu també va tenir una efectivitat del 50%. Dues rematades del dorsal 10 del Barça contra la porteria de la Real i un gol.

La satisfacció del 9

“No només estic feliç pels dos gols, sinó també per la victòria. Li he dedicat el primer gol al meu pare, com sempre que marco un gol amb un equip nou, perquè sé que em mira des de dalt”, va explicar Lewandowski després del partit. “Xavi m’ha felicitat pel partit. Ha estat un aniversari molt feliç. Estic molt orgullós.” També va parlar de la seva connexió amb els joves. El dia del Pumas se li va veure connexió total amb Pedri i contra la Real va connectar bé amb Ansu. Tots tres parlen el mateix idioma. L’idioma del talent. “Estem intentant entendre’ns cada dia una mica millor sobre el camp; cada partit, cada setmana que passa, juga a favor nostre perquè ens entendrem millor”, explicava.

També Pedri va parlar sobre Lewandowski: “Té trenta-quatre anys però sembla que en tingui vint. És un espectacle, la seva manera de treballar i els gols que marca.” Pedri, rendit als peus de Robert.

Lewandowski ha tardat només dos partits a demostrar que encara té molt futbol a les botes. El seu fitxatge era una aposta segura. La seva edat i el cost final del traspàs van ser dos factors que van obrir un debat interessant sobre si calia o no fer un esforç tan gran per un jugador de 34 anys, però el seu talent i el seu idil·li amb el gol no són negociables. Lewandowski és gol i el gol es paga. Robert és present i Ansu és present i futur. Després d’un calvari amb les lesions la temporada anterior, sembla que el 10 del Barça ha tornat millor que mai. Ja va marcar durant la pretemporada i va repetir contra la Real. La seva assistència d’esperó en el gol de Dembélé mereix un capítol a part. El bon to d’Ansu és la millor notícia per al futbolista, per a Xavi i també per a un Luis Enrique que l’espera amb els braços oberts pel mundial de Qatar 2022. Ansu es va perdre l’Eurocopa, però està cridat a ser un dels noms importants de la pròxima cita mundialista.

Pròxim objectiu: Sergio Asenjo i el Valladolid. L’equip de Pacheta només ha sumat un punt de sis de possibles i ha rebut 4 gols.

LEWANDOWSKI

36
intervencions
contra la Real. Pedri en va fer 79, Dembélé en va fer 41 i Ferran, 31.

ANSU FATI

4
rematades
contra la porteria de Remiro. 50% d’efectivitat. 2 gols. Qui més va rematar del Barça.
21
intervencions
al Reale Arena en només 27 minuts de joc. 7 vegades va connectar per dins.
2
rematades
contra la porteria de la Real Sociedad. 1 gol i 2 assistències.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)