Barça

Grup terrible; repte excitant

L’atzar no fa costat al Barça, que queda enquadrat en el grup de la mort amb el Bayern, l’Inter i el Viktoria Pilsen

Amb un equip nou i il·lusionant, els blaugrana es posaran a prova davant de conjunts d’envergadura

La sort no va acompanyar el Barça ahir en el sorteig de la fase de grups de la Champions League. Enquadrat en el bombo 2, va veure com l’atzar, despietat, l’ajuntava amb dos dels pitjors rivals que li podien tocar: el Bayern, del bombo 1, i l’Inter, del 3, i el del 4 va ser benèvol, el Viktoria Pilsen.

D’aquesta manera, el conjunt blaugrana es tornarà a veure les cares amb el Bayern, un rival que darrerament l’està rebolcant. Els últims quatre enfrontaments dels catalans contra els bavaresos es compten per derrotes, la més llunyana (2015) va ser dolça, ja que el 3-2 recollit a Munic en la tornada de semifinals no va impedir la classificació dels blaugrana per a la final, on van assolir la cinquena. Les altres tres, més recents, sí que van ser doloroses i encara no s’han oblidat. Una és el 2-8 (2020) que va servir per acomiadar l’equip d’Europa de manera humiliant i les altres dues el curs passat (2021) en la fase de grups, un parell de 3-0, a casa i a fora, determinants per a la matinera eliminació. “Serà un partit especial per a nosaltres. Encadenem uns quants partits complicats contra ells, però ens hem reforçat i som un equip diferent del de les darreres temporades. Estarem preparats per competir-hi de tu a tu”, va dir ahir Jordi Cruyff, el secretari tècnic, tot just acabat el sorteig.

Amb els alemanys i la presència de l’Inter, encara que també hi sigui el Viktoria Pilsen, a priori un conjunt assequible, no hi ha dubte que el que integren els blaugrana és el grup de la mort. No obstant això, també és un repte estimulant i excitant per a un equip renovat que ha generat fal·lera en la parròquia culer. “És un grup difícil, però maco per a l’afició i servirà per posar els jugadors a prova contra els millors”, va expressar Cruyff. “És un grup dur, però ens hemreforçat molt i ha tornat la il·lusió a l’estadi. Amb això em quedo. No hi ha excuses. Aquest curs haurem de competir amb aquest grup de jugadors i donarem guerra”, va indicar també ahir Rafa Yuste, vicepresident de l’entitat, que va incidir en la confiança que li genera el quadre orientat per Xavi Hernández. “La paraula és respecte a tos els equips. Ens hem reforçat bé. Amb això i veient les ganes que detecto a l’equip, el cos tècnic i l’afició, em fa augurar un gran futur”, va asseverar Yuste. “Hem reforçat bé les dues àrees i estem intentant equilibrar. L’equip està en una posició per competir”, va concloure Cruyff.

El Madrid, afortunat

I si el Barça no va estar afortunat, qui sí que va estar-ho va ser el Real Madrid, a qui va tocar els equips més accessibles de cada pot. El campió d’Europa, que defensarà el títol, se les haurà amb el Leipzig, el Xakhtar i el Celtic. També l’Atlético té un grup amable en principi, amb el Porto, el Bayer Leverkusen i el Bruges. El Sevilla s’enfrontarà al Manchester City, al Dortmund i al Copenhaguen, en un grup més complicat.

LES REACCIONS

És un grup dur, però ens hem reforçat molt i ha tornat la il·lusió a l’estadi. Amb això em quedo. No hi ha excuses
És un grup difícil, però maco, i servirà per posar els jugadors a prova contra els millors
Jordi Cruyff
secretari TÈCNIC DEL BARÇA
Contra el Bayern encadenem uns quants partits complicats, però ens hem reforçat i som un equip diferent del dels darrers cursos
Les ganes que detecto a l’equip, el cos tècnic i l’afició em fan augurar un gran futur
Rafa Yuste
VICEPRESIDENT DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)