Barça

El torn del Camp Nou

El Barça vol repetir l’èxit de Sant Sebastià i sumar la primera victòria a casa, on l’any passat va deixar escapar molts punts importants, contra un Valladolid que acaba de tornar a primera però que ja ha esgarrapat un empat valuós del Sánchez Pizjuán

El Barça va poder espolsar-se alguns dels dubtes i dels nervis que havien deixat el debut contra el Rayo gràcies a la victòria en l’exigent prova al camp de la Real Sociedad. Una golejada final, després dels agitadors canvis a la segona part, però que no va ocultar que l’equip encara ha de millorar certs aspectes. El mateix Xavi Hernández ho va reconèixer en la sala de premsa. Cada setmana serveix al Barça per perfeccionar el joc que el tècnic vol veure sobre la gespa i més ara que la Champions treu el cap i ha deixat els blaugrana en un grup exigent amb el Bayern de Munic i l’Inter de Milà. Alliberats per la primera victòria, l’evolució s’ha de continuar veient. Quant a resultats, el Barça ha de fer-se fort a casa. La temporada passada, el conjunt culer va deixar escapar 19 punts al seu temple, els mateixos que el curs 2020/21. El Camp Nou s’havia acostumat a ser un fortí els darrers anys i ho ha de tornar a ser si el Barça vol aspirar a lluitar per la lliga. El nou curs va començar amb una nova ensopegada. Avui (19.30 h / DAZN) és una ocasió immillorable per segellar el primer triomf davant l’afició. L’empenta moral de la victòria a Anoeta ha de servir perquè el Barça desplegui les seves millors armes i superi el Valladolid, que ha tornat a primera després d’un any de transició a la categoria de plata i que només ha guanyat dos cops a l’estadi blaugrana.

Per a la visita del Valladolid, Xavi podrà comptar amb l’únic futbolista que li faltava: Jules Koundé. El tècnic ja va explicar en roda de premsa que estaven convençuts que el podrien inscriure. Dit i fet. Poques hores després es van complir les prediccions i el central francès ja apareixia a la web de la lliga com a futbolista inscrit. Avui podrà debutar després de perdre’s les dues primeres jornades. Caldrà veure si Xavi li dona entrada d’inici o si continua confiant en Christensen i Eric Garcia. El canvi de sistema aplicat a Sant Sebastià podria tornar a deixar lloc al 4-3-3 habitual, on tornarà el futbolista sense recanvi: Sergio Busquets. El capità va ser baixa a Sant Sebastià per sanció i Frenkie de Jong va ocupar el seu lloc. El neerlandès va patir en la primera part, però es va reivindicar amb una bona actuació contra el Manchester City i podria ocupar l’interior. Qui ha fet mèrits per ser titular és Ansu Fati. El 10 va revolucionar el partit al Reale Arena, però el missatge dins el vestidor continua sent de prudència amb el davanter.

Al davant, el Valladolid. El subcampió de segona divisió la temporada passada va tenir una mala estrena, amb una contundent derrota a casa contra el Vila-real (0-3). Però en la jornada 2, el conjunt de Pacheta va esgarrapar un punt del camp del Sevilla. I n’haurien estat tres si no fos per l’errada d’Asenjo en el gol de l’empat local. El tècnic castellanolleonès tindrà la baixa d’El Qasmi, sancionat, però podrà comptar amb Zou Feddal, inscrit divendres passat. Ara bé, la baixa més sensible del Valladolid ja fa setmanes que dura: Shon Weissman. L’israelià, autor de 20 gols el curs passat, està lesionat des de l’1 d’agost i els companys l’enyoren. D’altra banda, dos exblaugrana podrien ser titulars aquesta tarda: Masip podria suplir Asenjo, amb molèsties, i Monchu podria ocupar el centre del camp.

EL MOMENT

Ansu Fati, protagonista a Anoeta, podria ser titular per primer cop

LA NOVETAT

Jules Koundé ja està inscrit i serà la gran novetat de la llista que donarà avui Xavi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)