Barça

La feina de l’últim dia

El mercat de fitxatges tanca avui a les 23:59:59 h i el Barça té diversos fronts oberts per enllestir

Abans de la clausura de la finestra hi haurà sortides i també entrades

Ha estat un estiu llarg als despatxos de can Barça, de “palanques”, de fitxatges rutilants i de molts adeus. Avui, però, acaba tot plegat, amb el tancament del mercat de fitxatges, a les 23:59:59 h. A aquesta hora, el grup que encapçala Mateu Alemany haurà de tenir enllestit tot el que li queda per fer, que no és poca cosa. I és que són diversos els fronts que té oberts l’entitat blaugrana per resoldre durant el dia d’avui, que s’entreveu llarg i intens.

El que és segur és que hi haurà sortides, imprescindibles per alliberar massa salarial i generar un fair play que permeti inscriure entrades, que també n’hi haurà. Pel que fa a les marxes, són pràcticaments segures les de Pierre-Emerick Aubameyang, que posarà rumb al Chelsea quan el club culer i el londinenc es posin d’acord en la xifra de traspàs, i la de Braithwaite, que rescindirà el seu contracte quan encara li queden dos anys per complir. Ez Abde és un altre jugador que presumiblement marxarà, però cedit, a la recerca de minuts, mentre que n’hi ha dos, Sergiño Dest i Miralem Pjanic, que en les últimes setmanes han estat posats a la rampa de sortida i que també podrien marxar. De cares noves es dona per fet al club la de Marcos Alonso, en el lateral esquerre, mentre que s’espera també un reforç en el lateral dret, una prioritat per a Xavi. Qui no arribarà segur és Bernardo Silva, que ahir va confirmar que no es mourà del Manchester City.

Reforçar els carrils; anunciar Marcos Alonso i fitxar un lateral dret

C.G. / P.M.

Durant el dia d’ahir hi havia una gran expectació de mitjans de comunicació i seguidors culers que esperaven l’arribada del lateral esquerre a l’aeroport de Barcelona, però no es va produir, ja que la seva incorporació depèn de tancar altres sortides que permetin alliberar massa salarial per poder inscriure el jugador. I és que el Barça ja es va arriscar a principis del mes d’agost fitxant el central francès Jules Kounde sense tenir la certesa absoluta de que podria inscriure’l a la competició.

El FC Barcelona fa dies que va arribar a un acord amb el representant del madrileny, Fali Ramadani, per a les properes tres temporades, tot i que no han transcendit les xifres que costaria el seu traspàs ni el sou que cobraria sent jugador blaugrana. Mentre Marcos Alonso espera la trucada del seu agent anunciant que ja estan tots els caps lligats i que ara sí pot embarcar cap a Barcelona, el lateral esquerre continua exercitant-se amb els seus companys del Chelsea.

L’arribada d’Alonso suposaria més competència per a Jordi Alba, que ha vist com el jove Alejandro Balde li ha pres la titularitat en els dos últims partits de lliga contra la Real Sociedad i contra el Valladolid. De fet, Alba va disputar només els últims 20 minuts de l’enfrontament al Reale Arena i no va tenir cap oportunitat contra els de Pucela al Camp Nou. Xavi només el va col·locar en l’onze inicial en el debut de lliga contra el Rayo Vallecano i va ser subtituït a cinc minuts del xiulet final. A l’altra banda de la defensa, la situació encara està molt més oberta. En les últimes hores han sonat Hector Bellerín, de l’Arsenal, i Thomas Meunier, del Borussia Dortmund, per completar el carril dret, però ambdues operacions, ara per ara, estan en l’aire. Bellerín, que va jugar la temporada passada cedit al Betis, hauria refusat algunes opcions de sortir de Londres perquè la seva preferència seria tornar a la lliga espanyola de la mà del Barça. El club blaugrana, per la seva part, tenia com a primera aposta la carta de Meunier, però una lesió sobtada del seu company al Dortmund Morey, ha frenat en sec la seva sortida.

Trobar un destí per Abde en forma de cessió a un primera divisió

C.G. / P.M.

Les opcions d’Abde de seguir en el primer equip passen perquè Aubameyang i Memphis marxin tots dos i la parcel·la ofensiva quedi mancada de peces, ja que quedarien només cinc atacants – Lewandowski, Raphinha, Dembélé, Ansu i Ferran– per tres llocs. Ni això però, garantiria la continuïtat d’un jugador de només 20 anys que té la confiança de Xavi, que ha d’acumular rodatge a l’elit i en el club tothom entén que el mes apropiat és una cessió d’una temporada en un conjunt que militi a primera divisió. Son diversos equips els que s’han interessat pels seus serveis entre els quals hi ha l’Elx, el Valladolid, el Girona i l’Osasuna.

Carpetes obertes; Pjanic, Dest, Memphis i De Jong sobre la taula

C.G. / P.M.

Tots quatre van exercitar-se amb normalitat ahir amb l’equip, encara que per algun d’ells pot haver estat aquest l’últim entrenament de blaugrana ja que en el club s’escolten ofertes per tots. De fet, Pjanic i Dest, dos futbolistes que en principi semblava que comptarien per Xavi, no està sent així. Ni el bosnià ni l’estatunidenc han disputat ni un minut en el què va de lliga, i son dos dels principals candidats a marxar avui mateix de l’entitat culer. D’altra banda, Memphis i Frenkie De Jong, que han estat durant tot l’estiu a la rampa de sortida, ara mateix tot fa entreveure que estan més dins que no pas a fora.

Tancar l’acord amb el Chelsea per Auba, que té la mandíbula trencada

C.G. / P.M.

El traspàs d’Aubameyang al Chelsea continua encallat i pendent de l’acord entre els clubs per oficialitzar-se. Avui haurà de ser el dia en què l’entitat blaugrana, que demana uns 30 milions d’euros, i la blue, que no vol arribar a aquesta xifra. La lesió a la mandíbula del gabonès, patida en l’assalt a casa seu diumenge i que el deixarà fora de combat durant un mes, no ha de ser un contratemps per a la negociació. Auba, de fet, va fer un comunicat al respecte ahir: “Em van fer mal a la mandíbula, però em recuperaré en poc temps”, va explicar. “La sensació que ja no estem segurs a casa nostra és dura d’entendre i de descriure però, com a família, ho superarem i estarem més units que mai”, va dir.

Resoldre la situació de Braithwaite; la rescissió de contracte com a solució

C.G. / P.M.

Del grup de jugadors als quals Xavi va obrir la porta al mes de maig, just abans que s’acabés la temporada, Braithwaite és l’únic que encara no ha abandonat el club. Al danès, que té dos anys més de contracte, no li ha fet el pes cap de les propostes que ha rebut durant l’estiu, i la seva marxa es resoldrà mitjançant la rescissió del contracte. En els últims dies, el representant del futbolista, ha estat negociant amb l’entitat culer les condicions de l’esmentada rescissió, en la qual el davanter cobrarà part del contracte que li queda, a canvi de la carta de llibertat. Aterrat, al 2020 per 20 milions d’euros procedent del Leganés, avui deixarà el club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)