Barça

Un mercat satisfactori i alliberador

Xavi Hernández celebra haver tancat un període de fitxatges que ha complert amb els objectius de doblar posicions i fer una plantilla competitiva

El club va oficialitzar i inscriure Marcos Alonso

Xavi Hernández desitjava que arribés la mitjanit de l’1 al 2 de setembre. L’entrenador del Barça tenia ganes que el mercat de fitxatges d’estiu es tanqués per saber amb quina plantilla treballaria durant el curs. Ha estat un estiu molt intens als despatxos de l’entitat blaugrana, amb l’activació de les “palanques”, els fitxatges, les sortides i les inscripcions. Dies de feina que s’han tancat amb set incorporacions per al primer equip –més Pablo Torre– i un reguitzell de futbolistes que no comptaven per al tècnic i que han abandonat la disciplina del club, ja sigui en forma de cessió, de traspàs o de rescissió de contracte. “Em sento alliberat”, va explicar el tècnic en la roda de premsa prèvia al duel d’aquesta nit contra el Sevilla. I el cert és que l’expressió de Xavi així ho deixava entreveure: va entrar a la sala amb un somriure distès i va deixar clar que està content per com s’ha resolt el mercat. “Estem molt satisfets de veure on estàvem i on estem ara. Tenim una plantilla per competir. Ara s’ha de demostrar al camp”, va assegurar Xavi.

El terrassenc va preveure tres escenaris possibles per a aquests darrers dies de mercat: un de molt bo, un d’intermedi i el pitjor. L’entrenador del Barça situa el seu equip entre el millor escenari i el del mig. “Ens ha faltat algun jugador, però no tinc cap queixa.” Al contrari, només té paraules d’agraïment als responsables de conformar la plantilla que li ha quedat per aquest curs. “El club ha fet un esforç espectacular. Entre Mateu, Jordi, el president i l’staff formem un bon equip. Els jugadors també han fet esforços per venir aquí. La gran majoria de les peticions que teníem són aquí. N’estic encantat. Hi som tots els que hem de competir per guanyar títols”, va explicar. I, en especial, es va desfer en elogis cap a Mateu Alemany, el director de futbol. “La feina de Mateu ha estat excel·lent. Va de cara, té mà esquerra i sap negociar. Hi estàs a gust. Et sents protegit quan estàs reunit amb ell. És una persona molt vàlida.”

Els laterals

Les últimes incorporacions que ha fet el Barça han resolt un dels grans problemes que tenia Xavi: els laterals, en especial el dret. El tècnic va celebrar tant l’arribada d’Hèctor Bellerín com la de Marcos Alonso. “Volia laterals purs. Ara amb Bellerín ja el tenim. Ens ajudarà molt, coneix la casa, és un gran professional i un gran noi dins el vestidor. Marcos és un futbolista contrastat, que ve de guanyar moltes coses en la Premier i és polivalent”, va explicar el tècnic. El lateral madrileny va ser inscrit, per fi, ahir. Firma fins al 2023, com Bellerín, i tindrà una clàusula de 50 milions d’euros. Tots dos es van entrenar ahir per primer cop sota les ordres de Xavi, que ja té doblades totes les posicions, com ell volia, excepte al lateral esquerre, on té tres jugadors. “Hi ha partits per a tothom. El calendari està comprimit i hi haurà opcions. Necessitem gent polivalent”, va dir. En aquest sentit, i sobre els rumors d’una possible cessió de Jordi Alba a l’Inter, Xavi va tancar la carpeta assegurant que el de l’Hospitalet serà important. “Cap jugador em fa nosa. Al final jugarà el que estigui en les millors condicions. No mirem ni l’edat, ni el nom ni els títols, sinó que mirem el rendiment. A Jordi Alba el vull aquí. En cap moment vaig pensar que pogués sortir del club”, va sentenciar.

Les sortides... i no

Braithwaite, Dest, Abde i Aubameyang van ser els adeus del darrer dia de mercat. Xavi no comptava amb els tres primers, però el cas del gabonès era diferent. El de Terrassa el volia a la plantilla, però la situació del club va portar-lo a la rampa de sortida. Finalment jugarà en el Chelsea. Una baixa que entristeix el tècnic. “Tots els que sabien que no comptàvem amb ells han tingut respecte, actitud i esforç en tot moment, però és cert que Aubameyang ens ha ajudat molt. Ha estat un exemple dins i fora del camp. Sap greu. Però era una oportunitat per a ell i per al club. S’havien d’encaixar peces i crec que al final tothom ha quedat satisfet, però com a entrenador em fa pena perdre un jugador així”, va explicar.

Qui finalment no va marxar va ser Memphis. El neerlandès ha sonat durant tot l’estiu com una de les possibles fitxes que podia caure del tauler blaugrana. El Juventus és qui més a prop va estar d’endur-se’l, però es quedarà a Barcelona. “Ens ajudarà. És una persona compromesa amb el club i l’equip. Els minuts que tingui dependran del seu rendiment.” Xavi respira més tranquil. Toca dir adeu al mercat i hola al futbol.

NOMÉS UN ANY

Alonso, com Bellerín, arriba lliure i firma només fins al 30 de juny del 2023
Aquest ha estat un dels anys en què menys m’esperava tornar a casa. No sabia què passaria aquest estiu. Estic molt emocionat
És especial jugar on va triomfar el meu pare i és una altra raó important per estar aquí
Marcos Alonso
jugador del barça
Des del primer moment, al meu cap només hi havia el Barça. Ho volia des de feia temps. És el següent pas correcte
No puc comparar el nano que va marxar amb l’home que torna ara. Tinc la il·lusió renovada
Hèctor Bellerín
jugador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)