Barça

Ter Stegen s’il·lumina

Determinant. El porter recorda, en aquest inici de campanya, aquell que va ser un dels millors del món no fa tant. Suma tres porteries a zero

Marc-André ter Stegen tenia el llum apagat. Un porter il·luminat com ell, en els seus primers anys en el Barça, havia deixat de ser decisiu. Desprenia sensació d’invisibilitat sota pals en els últims temps, ja no salvava gols, no feia aquelles parades que donaven punts i no aportava aquell valor afegit que es reclama a un porter de l’entitat culer, una posició, històricament complicada. La realitat és que en les últimes temporades les seves prestacions havien disminuït. “En sortida de pilota sempre ha estat excel·lent, però a la porteria ell era conscient que havia de millorar”, va reconèixer l’entrenador, Xavi Hernández, a principis d’aquesta campanya. I és que els números canten: la temporada 2016/17, la primera en què va ser titular en la lliga en la porteria blaugrana, el seu encert d’aturades va ser d’un 79%; en la 2017/18, d’un 78%, i en la 2018/19, d’un 73%. S’havia convertit en un dels millors sentinelles del món, però a partir d’aleshores va anar caient. En la 2019/20, l’esmentat encert d’aturades ja va ser d’un 69%; en la 2020/21, d’un 71%, i en la 2021/22, la passada, en què més qüestionat va estar, va tornar al 69%. Ter Stegen estava en hores baixes, mentre que en el Real Madrid Thibaut Courtois, que en la lliga passada va registrar un 76% i un 81% en la Champions League, orientava l’etern rival a còpia d’aturades cap al doblet.

Però en aquest inici de curs ha tornat la millor versió de l’alemany. Després de dos estius (2020 i 2021) en què va haver de ser intervingut al genoll dret, en aquest ha descansat, després de renunciar a jugar la Natons League amb Alemanya, on és suplent de Manuel Neuer, i ha començat molt afinat. Acumula tres porteries a zero en quatre jornades, en les quals, en totes, ha protagonitzat intervencions de moltíssim mèrit, determinants en l’esdevenir de l’enfrontament. Sembla un altre i els números tornen a cantar: ara el seu percentatge d’encert d’aturades està en un 92%. “L’objectiu sempre és no encaixar. Com a equip ho estem fent superbé. Estic content amb el camí que estem recorrent i intentarem seguir així”, va declarar Ter Stegen després de l’última victòria contra el Sevilla (0-3), en què amb el resultat d’empat a zero va posar dues mans prodigioses a dues rematades claríssimes de Rakitic i En-Nesyri, que van servir per sostenir els seus en uns delicats primers compassos de partit. “Tinc bones sensacions”, va dir el dorsal 1, que creu que el model de joc implantat per Xavi té a veure en la seva millora de rendiment. “Tot hi ajuda”, va dir. “La idea que té, i tal com estem al camp, ha canviat moltes coses, i això influeix en el treball defensiu de l’equip i en mi, òbviament, m’afavoreix”, va explicar. “Xavi té una idea molt clara. Després d’uns anys en què no ho hem fet d’aquesta manera, ell ha recuperat el que volem ser i ho està fent de manera espectacular. Som al camp per lluitar per tot”, va concloure el porter.

LA DADA

92%
d’encert
en les aturades acumula Marc-André ter Stegen aquesta temporada. En la passada va tenir un 69%.

EL PROTAGONISTA

La idea de Xavi influeix en el treball defensiu de l’equip i a mi, òbviament, m’afavoreix
Ter Stegen
PORTER DEL BARÇA
L’objectiu sempre és no encaixar. Com a equip ho estem fent superbé. Estic content amb el camí que estem recorrent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)