Barça

Torna la màgia al Camp Nou

El Barça s’estrena en la Champions a casa contra el rival més accessible del grup, el Viktoria Pilsen

Enguany hi ha una plantilla a l’alçada de les millors d’Europa, que fa somiar els culers

Fa 287 dies que al Camp Nou no se sent l’obra més famosa del compositor anglès Tony Britten: l’himne de la Champions League. La temporada passada, els aficionats culers van voler posar èmfasi en la bellesa de la cançó de l’Europa League en un exercici de positivisme per afrontar amb millor cara la competició secundària del continent a la qual havia quedat relegat el Barça, després de no ser capaç de classificar-se per a la fase de vuitens, però aquest any sembla que no caldrà trobar consol, o almenys així ho fan pensar les sensacions que transmet l’equip a hores d’ara.

Pas a pas, avui els altaveus del Camp Nou recuperen la melodia de les nits més màgiques del futbol europeu, amb un repartiment que fa somiar. El Barça és un dels clubs que millor s’ha reforçat en el mercat d’estiu, potser el número u, i a diferència del curs passat, aquesta temporada sí que té una plantilla per jugar la Champions i per fer front als equips més poderosos. Molt enrere ha de quedar la vergonya viscuda contra el Bayern de Munic, que va golejar per 3 a 0 el Barça ens els dos partits de la fase de grups, i contra el Benfica, que va aconseguir el mateix resultat a Da Luz.

El debut d’aquest vespre a casa en la Champions és més lleuger, ja que a priori el Viktoria Pilsen és l’únic equip accessible del grup C. El Barça arriba al primer partit de la màxima competició europea en el seu millor moment, després de les golejades en lliga contra el Sevilla i contra el Valladolid, enfrontaments en què el conjunt blaugrana, a més d’emportar-se la victòria, va fer un pas endavant quant a nivell de joc, i dels quals l’entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, va sortir molt content, celebrant aquesta dinàmica positiva.

Després del darrer entrenament de l’equip, ahir al migdia, el tècnic terrassenc va fer pública la convocatòria per a aquest matx amb 23 jugadors, i la gran novetat de Pablo Torre a la llista. El futbolista cantàbric només havia estat cridat fins ara per al partit de lliga contra la Real Sociedad, en què no va disputar cap minut, i tampoc ha estat inclòs en les darreres convocatòries del Barça Atlètic. També crida l’atenció l’absència de Miralem Pjanic, ja que el jugador és a l’Aràbia Saudita per firmar un acord amb el Sharjah FC.

Xavi va anunciar ahir, en la roda de premsa prèvia, que faria rotacions respecte de l’últim onze presentat al Sánchez Pizjuán per donar descans a alguns jugadors, en vistes que el partit d’avui no hauria d’exigir un esforç físic extraordinari. Tot indica que Èric Garcia, Dembélé i Gavi seran suplents i, a canvi, l’entrenador blaugrana donarà entrada a Sergi Roberto, Frenkie de Jong i Ansu Fati des de l’inici. Qui no està previst que vegi banqueta és Robert Lewandowski, que està demostrant en gran el perquè del seu fitxatge.

El rival

El Viktoria Pilsen no és precisament un desconegut a can Barça, i és que tots dos equips ja es van veure les cares en la fase de grups de la temporada 2011/12. Aleshores el conjunt blaugrana es va imposar per 2 a 0 i per 0 a 4, amb un equip en què jugaven Busquets, Piqué i també Xavi. És la quarta participació en la Champions en la història del club txec, i enguany ha hagut de lluitar de valent per ser avui al Camp Nou, ja que ha hagut de superar tres eliminatòries en què s’ha enfrontat a l’HJK finlandès, el Sheriff moldau i el Qarabag azerbaidjanès.

Coneguts al seu país com el conjunt cerveser, ja que són originaris de la ciutat de Pilsen, els blaugrana txecs són els vigents campions de la lliga de la República Txeca, i arriben ara sent segons de la classificació amb un partit menys que el líder, l’Slavia de Praga, i acumulant una ratxa de sis enfrontaments sense perdre. El seu jugador clau és Jan Kliment, tot i que justament torna d’una lesió que l’ha mantingut fora dels terrenys de joc durant dues setmanes.

CANVIS EN L’ONZE

Xavi va comunicar que faria rotacions per donar descans a alguns titulars

PRECEDENTS

El Barça va guanyar els dos partits contra el Viktoria de la temporada 11/12
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)