Barça

El Bayern, aparcat

El Barça necessita aïllar-se mentalment de la batalla que l’espera dimarts a Munic i centrar-se en la visita a un Nuevo Mirandilla on no ha guanyat en cap de les dues últims visites; el Cadis encara no ha puntuat ni ha marcat

Robert Lewandowski, 8 gols en cinc partits oficials. Tota la plantilla del Cadis sencera, 0 gols en quatre partits de lliga. La comparació esgarrifa. Aquest és el context del Cadis-Barça d’avui al Nuevo Mirandilla (18.30 h, Movistar LaLiga). Estadístiques contundents abans d’un partit que hauria de ser un tràmit per al Barça i una nova final per a Sergio González, l’únic entrenador de primera divisió que encara no ha pogut puntuar amb el seu equip en aquest inici de temporada. El present del Cadis fa vertigen. Prefereix aferrar-se al passat recent com a estímul davant la visita del Barça. Perquè certament el Cadis ha posat en dificultats el conjunt blaugrana en els últims quatre precedents. De fet, des que els gaditans van tornar a l’elit, el Barça ha estat incapaç de guanyar-los. El Barça només ha sumat 2 punts de 12 possibles en els últims quatre duels directes contra el Cadis. Derrota al Nuevo Mirandilla fa dues temporades per 2-1 i empat 0-0 la temporada passada. Al Camp Nou, la història ha estat similar i la temporada passada, ja amb Xavi a la banqueta, el Barça va perdre a casa per 0-1, amb un gol de Lucas Pérez. La temporada anterior, el Cadis va endur-se un punt de Barcelona (1-1).

Els precedents avisen al Barça i Xavi també adverteix: “És en aquests camps on es guanyen les lligues”, va dir ahir en roda de premsa. Potser no es guanyen lligues, però sí les pots perdre. La visita a Munic de dimarts vinent és el gran plat fort d’aquest mes de setembre, però la batalla contra el Bayern pot esperar. El Barça busca la seva cinquena victòria en la lliga i cal no fallar al Nuevo Mirandilla.

Héctor Bellerín i Marcos Alonso han viatjat amb l’equip i són les dues grans novetats en la convocatòria facilitada per un Xavi que podria fer rotacions. Sergi Roberto, que arrossega molèsties del dia del Viktoria Plzen, s’ha quedat a Barcelona i és Araujo qui podria ocupar el lateral dret. Balde tornaria a l’esquerra i potser Piqué podria jugar el seu primer partit com a titular. Kounde és candidat a descansar, igual que Dembélé. Ousmane ha estat titular en tots els partits oficials d’aquest inici de curs i Raphinha i Ferran Torres, i també Ansu, són candidats a ocupar els extrems. També ho ha jugat tot d’inici Lewandowski i aquest seria un partit ideal per descansar, però havent sentit ahir Xavi en roda de premsa sembla difícil que Lewandowski no participi. És una incògnita, però la proximitat de la visita a Munic i els seus 34 anys conviden a no forçar la màquina.

Qui descansarà és Pedri. Gavi, De Jong i Kessie es juguen un lloc en l’onze. Tres noms per a dues posicions.

L’equip de Sergio González comença a tenir certes urgències i tot just és 10 de setembre. No haver aconseguit encara puntuar és una llosa mental molt feixuga. La visita del Barça no hi ajuda a priori. Tampoc la baixa del Choco Lozano, la gran referència ofensiva del Cadis. Lozano és baixa i Sobrino, amb algunes molèsties, està per jugar només 15 o 20 minuts. Això deixa Álvaro Negredo, als seus 37 anys, sol davant de Ter Stegen i companyia. Precisament Negredo ja va marcar en la victòria per 2-1 de la temporada 2020/21. El central Cala també és baixa.

PRECEDENTS

El Barça ha estat incapaç de vèncer el Cadis en els últims quatre duels directes

NOVETATS

Héctor Bellerín i Marcos Alonso entren per primer cop en una llista. Roberto és baixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)