9 del 9

El Lewandowski del Barça millora la versió del Robert del Bayern, i en els primers sis partits oficials com a blaugrana ha fet més gols (9) que amb els bavaresos en la mateixa seqüència de partits el curs 2021-22 (8)

Torna per primer cop a Munic, i el ‘hat-trick’ contra el Viktoria Pilsen és un avís seriós per a Neuer

Robert Lewandowski és un cavall desbocat. No se’l pot frenar. Galopa amb determinació cap a la Pilota d’Or. Estem al mes de setembre, sí, però el seu idil·li amb el gol és pur frenesí. Pitxitxi en solitari de la lliga (6 gols) i màxim golejador de la Champions (3). Tot voracitat. Tot vitalitat. Un adolescent atrapat en un cos de 34 anys. Llarga vida al rei del gol.

El dorsal 9 del Barça suma ja 9 gols en només sis partits oficials amb la samarreta blaugrana. La dada meravella per si mateixa, però té encara més valor si la comparem amb el rendiment que va tenir la temporada passada a Munic. El Lewandowski del Barça millora el Robert del Bayern. Amb la samarreta del conjunt bavarès va marcar 8 gols en els sis primers partits oficials de la temporada 2021/22 contra el Mönchengladbach, el Colònia, l’Hertha i el Leipzig en la Bundesliga, el Dortmund en la supercopa i el Bremen en la copa. Amb el Barça en suma un més. L’últim, el gol que va marcar a Conan Ledesma dissabte al Nuevo Mirandilla i que va significar el 0-2. Vuit minuts va necessitar només Lewandowski per batre la porteria del Cadis. Va entrar en el minut 57 per Memphis i va fer diana en el 65. Insaciable. Era el seu primer partit com a suplent, però això tan li fa, perquè el polonès viu abraçat al gol. Té imant. Bellerín va combinar amb Raphinha a la dreta de l’atac, el brasiler va fer la centrada, De Jong no va poder connectar la rematada, però Lewandowski va intuir l’acció i va acabar introduint ell la pilota a la porteria llançant-se a terra i anticipant-se a la defensa del Cadis. Demà l’espera el seu gran retorn a Munic, però en el seu codi intern té la mateixa transcendència el partit contra el Bayern que marcar al camp del cuer de la primera divisió. El gol és el gol i l’entrega i la disciplina de l’esforç en tots els partits és innegociable per a ell. Lewandowski encara hauria pogut fer un segon gol, però en l’acció del 0-3 va preferir regalar el gol a Ansu Fati, després de deixar en evidència Zaldua en la cursa i en el cos a cos. Perquè Lewandowski és una roca, però també és tot generositat. Un líder sap quan ha de resoldre ell davant de la porteria del rival i quan ha d’assistir un company que necessita també gols per guanyar confiança.

Lewandowski ha fet el 45% dels gols d’aquest Barça. Dels 20 gols que ha marcat per ara l’equip, 9 porten la seva firma. L’assistència que va fer a Ansu contra el Cadis és també la seva tercera assistència de gol en la lliga. Grans números.

El Bayern està avisat

El polonès ha estat durant tota la seva carrera un exemple perfecte de professionalitat. Mai cap estridència. Sobrietat i eficàcia. El gran to físic que llueix als seus 34 anys parla bé del seu compromís amb la seva professió. Talent, gol i treball. Rigor. El seu gran inici de temporada i el seu partidàs contra el Viktoria Pilsen en l’estrena de la Champions fa somiar els culers. Hi ha arguments per creure que aquest any sí que es poden fer grans coses a Europa. El partit de demà a Munic serà un bon termòmetre per calibrar les possibilitats reals d’aquest Barça, però per ara l’inici de temporada dels de Xavi és immillorable.

Lewandowski es va quedar sense marcar en el debut de lliga contra el Rayo. Des de llavors, tot el que ha tocat ho ha convertit en or. És el rei Mides del Barça. El polonès és el pitxitxi de la lliga, amb 6 gols, un més que Iago Aspas, i lidera també la llista de golejadors de la Champions, amb 3. Ell sol, amb un únic partit, ja ha marcat més gols que el Barça en tota la fase de grups de la Champions en la temporada passada (2). Lewandowski és vida. 9 gols en sis partits oficials com a blaugrana. Rendiment immediat. Un killer amb totes les lletres.

Contra el Viktoria Pilsen, el crac polonès es va convertir en el primer futbolista capaç de marcar un hat-trick amb tres samarretes diferents (Dortmund, Bayern i Barça) i ha entrat en el club dels Messi, Neymar, Arda, Etoo, Ronaldinho i Rivaldo. Tots ells saben què és marcar tres gols en la Champions portant la samarreta blaugrana.

Abans del partit a Cadis, Lewandowski era el jugador de camp que més minuts havia disputat, només superat per Ter Stegen. Xavi li havia donat una treva només el dia del Sevilla (va sortir quan faltaven 15 minuts per acabar) i va tornar a tenir una concessió al Nuevo Mirandilla. Lewandowski va ser suplent per primer cop amb Xavi. El motiu: la visita a Munic. Demà el Barça juga el partit més important de la temporada fins ara, i Xavi vol un Lewandowski fresc de cames i mentalment. El retorn a Munic atrau Lewandowski. Té fam de gol contra el seu exequip. Manuel Neuer està avisat. Robert arriba a la cita en un moment òptim.

UN BAYERN HUMÀ

El Barça mai ha guanyat a Munic però el factor Lewandowski podria canviar la ratxa
El Bayern ha cedit tres empats en els tres últims partits de la Bundesliga i no és líder

3 punts dels últims 9 en la Bundesliga

El Bayern de Munic va tornar a cedir dos punts dissabte a casa contra l’Stuttgart. Aquest és el tercer empat seguit dels de Julian Nagelsmann en la lliga (Stuttgart 2-2, Unión Berlín 1-1 i Mönchengladbach 1-1), on encadenen un pobre balanç de 3 punts sumats dels últims 9 possibles. Contra l’Stuttgart van descansar d’inici Sadio Mané i Leroy Sané. La resta de l’onze va ser l’habitual. El Bayern està demostrant una certa vulnerabilitat, però alerta perquè el Barça mai ha guanyat a Munic. El repte per a Xavi és gran.

Lewandowski i 24 més

Xavi Hernández s’ha emportat a Munic un total de vint-i-cinc futbolistes, amb tots els disponibles del primer equip a la llista. El retorn de Sergi Roberto, després de descansar contra el Cadis per unes molèsties, és una de les novetats. Héctor Bellerín i Marcos Alonso, que van debutar en la lliga al Nuevo Mirandilla, entren per primera vegada en una convocatòria de Champions. Tots els ulls, però, estaran posats en la figura de Robert Lewandowski. Curiosament no serà ell qui parli en la roda de premsa prèvia al partit. Xavi el vol alliberar. Parlaran el tècnic i Ronald Araujo (avui, 18.15 h). A partir de les set de la tarda, el Barça s’entrenarà damunt la gespa de l’escenari del partit de demà. El Bayern, per la seva banda, s’entrenarà al matí (11 h). Posteriorment parlaran Julian Nagelsmann i un futbolista del club alemany.