Barça

El protagonista

Robert Lewandowski

‘Lewy’, un conegut desconegut

Robert Lewandowski és un vell conegut a l’Allianz Arena. L’ariet polonès va tornar ahir a l’estadi on més dianes ha marcat, on més partits ha guanyat, on més estima ha rebut i on més ha disfrutat, però amb una altra samarreta, amb la del Barça, no va poder tornar a assaborir totes aquestes sensacions. I és que el 9 blaugrana no va tenir el millor dels retorns pel que fa al futbol. Sí que es va endur una gran ovació quan va sortir a escalfar, a Munic no obliden les vuit temporades amb l’elàstica del conjunt bavarès en què va anotar 344 gols i va aixecar 14 títols, i li ho van fer saber, i també va rememorar temps anteriors, abraçant i saludant excompanys i membres del cos tècnic del Bayern, però sobre la gespa no va rutllar. Va estar desconegut. Lewy, doncs, va oferir una versió allunyada de la que acostuma a donar, perdonant diverses ocasions impròpies en ell quan el Barça més il·luminat va estar, i que, d’haver estat un pèl més afinat, hauria canviat, ben segur, l’esdevenir de l’enfrontament.

En els primers compassos (18’) en va tenir d’una de clamorosa, que va malbaratar. Un inici amb mal peu; va rebre dins l’àrea una passada de Gavi, va controlar, va guanyar la posició a Upamecano i, amb tot a favor, amb la pilota botant, va connectar un xut alt que va sortir per sobre del travesser. De seguida (21’) en va tenir-ne una altra, aquesta de cap, a centrada de Marcos Alonso, però la seva rematada al segon pal, després de desfer-se de la marca de Lucas Hernández, la va neutralitzar Neuer. Amb els dos centrals, tant amb Upamecano com amb Lucas, va protagonitzar una lluita aferrissada, però no va ser cap d’ells dos qui li va negar, una altra vegada, el gol a la tercera que va tenir. Just abans del descans (42’), va rebre una passada de Pedri, de nou dins l’àrea, però va estar lent en la maniobra prèvia a la rematada i, un cop va disparar, Mazraoui va bloquejar-li el tir.

La participació de Lewy va disminuir en el segon temps, ja que el joc col·lectiu culer també va perdre pistonada i a l’equip va costar-li molt més arribar a la porteria rival. Tot i això, sí que va combinar una vegada (62’) de manera formidable amb Pedri, que amb una paret va quedar sol davant de Neuer i va acabar llançant la pilota al pal. Malgrat tot, el davanter volia contribuir, ajudar i marcar, i fruit probablement d’aquesta ànsia, va voler xutar en el tram final (84’) una falta a la frontal que segurament no li tocava. Lewandowski és un especialista en el llançament de faltes, té un colpeig a pilota aturada propi d’un escollit, però la posició de la pilota, en una infracció que ell va provocar, era clarament per a un esquerrà, per a un altre especialista com Marcos Alonso. Els galons i les ganes del 9 van imposar-se i el seu xut va estavellar-se a la barrera. No va ser el seu dia.

40
intervencions
4
xuts
0
gols Dades facilitades per Carles Domènech de la TDT de Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)