Barça

De la favela al Camp Nou

Raphinha. L’extrem blaugrana obre el seu cor en un article publicat en un mitjà brasiler en què relata la dura infantesa que li va tocar viure i el camí que va seguir fins a arribar a l’elit del futbol

El dia de la seva presentació com a nou jugador del Barça, Raphinha va assegurar que els seus compatriotes no el coneixien gaire i, ara, en un exercici de sinceritat, l’extrem parla en primera persona dels seus orígens en un reportatge del portal de notícies UOL Esporte, que apropa als brasilers la història dels futbolistes que tenen més números de defensar la verdeamarela en el mundial de Qatar.

“Per a qui neix en una favela, és difícil mantenir-se centrat. Sorgeixen algunes oportunitats que prometen guanyar diners d’una manera fàcil. Jo mai em vaig desviar del camí, però vaig perdre molts amics que van optar pel narcotràfic, amics que jugaven deu vegades millor que jo”, confessa.

Raphinha dona gràcies a la família “per no haver permès mai que deixés l’escola”, però passava hores fora de casa per poder anar a entrenar-se i, quan tenia gana, “demanava menjar pel carrer”, recorda el blaugrana. Aquesta també podria ser la història de Ronaldinho, Ronaldo, Adriano Leite, Vinícius Jr. i tants altres brasilers que, gràcies al futbol, la dedicació i la perseverança, van poder sortir de la pobresa, tot i tenir-ho tot en contra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)