Barça

Defensa desafiant

Jules Koundé ha estat un jugador fix des que va debutar en el Barça, a excepció del partit contra el Cadis

Tot i sentir-se més còmode com a central, el rendiment com a lateral és també excel·lent

Va costar que pogués formar part de la convocatòria, però una vegada Xavi va poder disposar dels seus serveis, ja mai més ha estat absent. Després de dies d’incertesa interminable fins que el Barça va poder inscriure Jules Koundé en la lliga, el francès va estrenar-se oficialment amb la samarreta blaugrana el 28 d’agost, justament quan es complia un mes del seu fitxatge. Va ser en la tercera jornada, contra el Valladolid, un partit que els blaugrana van guanyar per 4 a 0 al Camp Nou i en què Koundé va sortir d’inici com a lateral dret, tot i que va acabar jugant 30 minuts a l’eix de la defensa.

Des d’aleshores, Koundé ha jugat els 90 minuts de principi a fi dels cinc partits que ha disputat entre lliga i Champions, amb la petita excepció del matx contra el Cadis, ja que, igual que molts companys seus, el francès va entrar en l’esquema de rotacions pensat pel tècnic vallesà amb l’objectiu de donar descans als jugadors que tenien més acumulació de minuts per prevenir cap sobrecarrega i poder afrontar amb frescor mental i física els campionats estatal i internacional.

Xavi Hernández va demanar expressament el fitxatge de l’exjugador del Sevilla a la direcció esportiva del club per la seva tècnica en la sortida de la pilota, l’anticipació, la velocitat... Uns atributs que Koundé no només ha demostrat en la posició de central, sinó també com a lateral a la banda dreta, tot i que aquest no sigui el seu lloc favorit dins del camp. És vox populi que Koundé prefereix jugar a l’eix central, però l’excel·lent polivalència demostrada tampoc no ajuda Xavi a fer una aposta definitiva. Del que no dubta és que el francès forma part del seu onze de gala.

“Hi ha conceptes que haig d’aprendre i millorar, però em trobo bé amb l’estil que vol el mister i amb els companys. No m’incomoda jugar de lateral dret, la meva posició és la de central, però si l’entrenador em posa de lateral faré el màxim per complir”, va expressar Koundé abans del debut en la Champions contra el Viktoria Plzen. Els conceptes que Xavi li demana és que sempre que pugui “divideixi per aportar una superioritat a l’equip. Jugar alt, agressiu, sense por de sortir a la pressió. En la meva posició és important també parlar molt perquè la gent se senti bé”.

Koundé també està destacant perquè s’erigeix com un dels assistents de l’equip i és que ja suma tres assistències en aquest començament de temporada. En el segon enfrontament com a titular, que va ser contra els seus excompanys a la capital andalusa, el defensa va oferir una precisa passada a Lewandoski que el polonès va controlar amb el pit, i també va servir de cap a Eric Garcia perquè el català anotés el primer gol com a professional. A Europa, un altre cop de cap dirigit a Kessié va permetre que el migcampista s’estrenés com a golejador culer.

L’entrenador del Barça creu que la seva evolució el pot portar a “marcar una època” i això seria un fet força excepcional a can Barça per als defenses francesos. Els casos més recents de centrals assenyalats són els de Lenglet i Umtiti. El primer va anar de més a menys en els quatre anys que ha estat al Camp Nou i aquesta temporada el club l’ha pogut col·locar cedit al Tottenham. El campió del món, per la seva banda, va marxar a Itàlia després d’arrossegar durant anys problemes al genoll.

Concentració ‘bleu’

Aquests dies, Jules Koundé està reunit amb la selecció francesa per disputar els dos partits que resten de la primera fase d’enfrontaments de la Nations League, on l’acompanya Ousmane Dembélé, que ha tornat a guanyar-se la confiança de Didier Deschamps, gràcies al bon inici de temporada que està duent a terme, en què ha aconseguit ser el jugador que més ocasions de perill ha creat en la lliga.

França es veu les cares avui a les 20:45 h contra Àustria a París, concretament a l’estadi de Saint-Denis. Els bleu ocupen l’esglaó més baix del grup, ja que només han estat capaços de sumar dos punts, i si no guanyen encara tindran més complicat mantenir-se en la lliga A d’aquest campionat de nova creació. Crida l’atenció la mala praxi del conjunt francès, ja que són els vigents campions de la Nations League i també del món.

EL PROTAGONISTA

No m’incomoda jugar de lateral dret, la meva posició és la de central, però si l’entrenador em posa de lateral faré el màxim per complir

REPTE

Dividir per aportar superioritat a l’equip. Jugar alt, agressiu, sense por de sortir a la pressió
Jules Koundé
JUGADOR DEL BARÇA

PRODUCTIU

Cap central francès ha estat llegenda al Barça, però Koundé podria posar fi a l’infortuni
3
assistències.
Dues de cap. Les primeres van ser a Lewandowski i Eric Garcia a Sevilla, i l’altra a Kessié contra el Viktoria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)