Barça

Vuit dies i molt en joc

El Barça rep aquesta nit el Celta amb l’objectiu de recuperar les bones sensacions com a assaig definitiu abans de les dues ‘finals’ contra l’Inter i el Madrid

De Jong torna a la llista i entra també Chadi Riad, del filial

La voràgine de dotze partits que havia d’afrontar el Barça fins a la disputa del mundial de Qatar ha tingut un inici accidentat que obliga l’equip de Xavi Hernández a recuperar la seva millor versió en els compromisos immediats. La derrota de dimarts a Milà (1-0) converteix els pròxims vuit dies en decisius. Primer els blaugrana hauran de refer-se de la dura ensopegada europea contra l’Inter i centrar de nou els cinc sentits en la lliga. El duel contra el Celta d’aquesta nit al Camp Nou (21 h, DAZN) no és ni de bon tros una final, però sí que pot servir de bàlsam després de l’última derrota en la Champions. Retrobar-se amb la victòria abans de rebre dimecres l’Inter donaria moral a uns jugadors que van sortir enfadats i tocats d’Itàlia per la derrota i indignats per la nefasta actuació del col·legiat eslovè Slavko Vincic i del neerlandès Pol van Boekel en el VAR.

El Celta és un d’aquells rivals incòmodes, amb jugadors de qualitat en la seva plantilla i tot un líder com és Iago Aspas, que tornarà a l’equip inicial després de la suplència en l’última victòria contra el Betis. El Barça acostuma a passar-ho malament a Balaídos –sense anar gaire lluny, el novembre de l’any passat va veure com els gallecs li remuntaven un 0-3–, però al Camp Nou és una altra història. El Celta només ha guanyat tres vegades a Barcelona. L’última vegada, això sí, és recent. Va ser en la jornada 37 de la temporada 2020/21, en el darrer partit de Messi amb la samarreta blaugrana i amb un Barça que havia deixat escapar les seves possibilitats de títol. Aquell dia Santi Mina va fer un doblet (1-2). Els d’Eduardo Chacho Coudet, amb 10 punts de 21 possibles, posaran a prova un Barça que només ha cedit dos punts en el campionat i que acumula 534 minuts sense encaixar un gol en la lliga.

Frenkie de Jong, absent contra el Mallorca i l’Inter per lesió, torna a la llista, Marc Casadó repeteix i el central Chadi Riad (19 anys) és la gran novetat. La lesió d’Andreas Christensen ha obligat Xavi a mirar cap al Barça Atlètic. Chadi Riad farà d’escuder d’Eric i Piqué, els dos únics centrals sans del primer equip ara mateix. Kessie també va tornar ferit de Milà i tots dos s’han afegit aquesta setmana a les baixes de Kounde, Araujo, Bellerín i Memphis. Al Celta, Coudet recupera Franco Cervi, absent contra el Betis per sanció. El partit significarà també el retorn d’Òscar Mingueza i Carles Pérez per primera vegada al Camp Nou.

Una final contra l’Inter

Xavi va assegurar ahir que l’equip està centrat en el Celta, però resulta inevitable pensar en els dos partits contra l’Inter i el Real Madrid. El Barça es juga dimecres el ser o no ser en la Champions. És guanyar o oblidar-se de continuar en la màxima competició europea. Una derrota deixaria fora els de Xavi, que s’haurien de conformar amb l’Europa League. Un triomf igualaria les forces amb l’Inter a dues jornades del final i amb idèntic calendari per a catalans i italians (Bayern i Viktoria Pilsen) i ho deixaria tot obert.

El record del 0-4

La setmana es tancarà amb el partit més esperat de l’any: el clàssic. El cara a cara entre els dos màxims favorits a alçar el títol de lliga. Una visita amb molts al·licients, duels sobre la gespa i el record molt recent del Madrid-Barça del 20 de març. Aquell dia, el Barça de Xavi es va passejar pel Bernabéu i va firmar una golejada com les dels bons temps (0-4). Era el millor moment de la temporada, però després de l’aturada de seleccions i, sobretot, de l’eliminació a l’Europa League, els blaugrana van començar una caiguda en picat que els va deixar sense possibilitats de lluitar per cap títol.

Per alguns, va ser un resultat enganyós. Per d’altres, no va ser el punt d’inflexió que hauria d’haver estat. Xavi sempre va insistir que s’havien extret moltes coses positives d’aquell partit. “Guanyar d’aquella manera ens indica com hem de competir”, va dir el tècnic.

Després del clàssic, el Barça afrontarà una altra setmana exigent amb les visites del Vila-real i l’Athletic. Sortir líders del Bernabéu permetria afrontar els duels amb una altra cara. El calendari no dona treva.

ELS VISITANTS

Aspas, suplent contra el Betis, i Cervi, després de complir sanció, seran titulars

DOS RETORNS

Òscar Mingueza i Carles Pérez tornen per primera vegada al Camp Nou

L’assemblea de les palanques

A banda del Barça-Celta, 4.451 socis compromissaris del Barça estan citats avui (10 h) en una assemblea general ordinària que se celebrarà de forma telemàtica i en la qual Laporta exposarà els números de l’exercici 21/22 i el pressupost del curs 22/23, tots dos condicionats per les vendes de diferents actius del club, que han permès fitxar homes com Lewandowski. Dia d’aprovació de comptes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)