Barça

Que torni la màgia

El Barça necessita recuperar la bona versió oferta abans de l’aturada per seleccions per acostar-se a l’èxit davant les dues ‘finals’ contra l’Inter i el Madrid

La transcendència de la doble cita obliga a fer un pas endavant

O caixa o faixa. Les finals contra l’Inter de Milà i el Real Madrid posaran el Barça davant el mirall. El barcelonisme està davant la seva setmana gran i la incògnita que sobrevola en l’entorn és la següent: el Barça oferirà la versió dolça prèvia a l’aturada per seleccions o es mantindrà atrapat en l’actual versió, molt més deslluïda, condicionada evidentment per l’allau de lesions que ha afectat l’equip en les últimes setmanes? La divisió és clara: hi ha un Barça abans de l’aturada i un altre Barça després de l’aturada. I és en aquesta lluita interna on es troba ara mateix un equip que busca retrobar-se a si mateix, conscient que la discreta imatge oferta en la lliga a Son Moix (0-1) i contra el Celta (1-0) a casa sí que ha servit per sumar sis punts, però no servirà per guanyar contra l’Inter i guanyar el clàssic.

En els últims tres partits oficials el Barça només ha fet dos gols, ha acabat demanant l’hora contra el Mallorca i el Celta i ha perdut a Milà. Una versió allunyada dels vuit primers compromisos de la temporada, en què les úniques taques van ser la derrota a l’Allianz Arena i el 0-0 del debut contra el Rayo. La resta, golejades i bon joc. La mitjana golejadora d’aquell primer tram del curs era de gairebé tres gols per partit i aquest mes d’octubre la capacitat golejadora de l’equip ha baixat moltíssim, amb una mitjana inferior a un gol per partit.

A l’altra banda de la balança hi ha els bons números defensius, perquè malgrat haver perdut Araujo, Kounde, Bellerín i Christensen, l’equip continua sense encaixar gols en la lliga i Ter Stegen ja acumula 624 minuts imbatut. Al Barça li generen molt més, però per ara el gerro continua sense trencar-se. 722 minuts va acumular Claudio Bravo sense rebre gols la temporada 2014/15.

El Barça viu un conflicte de sensacions. Ha perdut gol respecte a l’inici de curs, però es manté ferm a la seva pròpia porteria. Juga pitjor i equips com el Celta són capaços de dominar-lo, però per una altra banda l’equip suma ja set victòries seguides en la lliga. Si el Barça guanya al Bernabéu, serà la millor ratxa de Xavi des que va arribar al Barça.

Però abans de mirar cap al clàssic, el Barça es juga la vida demà (21 h) al Camp Nou contra un Inter que arriba a Barcelona sense tres peces importants: Marcelo Brozovic i Romelu Lukaku, absents ja al Giuseppe Meazza, no arriben a temps per a la cita i s’hi afegeix la baixa de Joaquín Correa, que en el partit contra el Barça va quedar afectat del tendó rotular del genoll esquerre.

A UN DEL RÈCORD

Si el Barça venç al Bernabéu sumarà 8 triomfs seguits en la lliga, el rècord de Xavi

L’Atlético oficialitza el fitxatge de Griezmann

L’Atlético de Madrid, després de la seva última victòria contra el Girona (2-1), va fer oficial ahir el fitxatge d’Antoine Griezmann fins al 2026. Tal com vam explicar la setmana passada, el Barça percebrà 20 milions d’euros fixos i 4 en variables.

L’agenda del Barça-Inter

El Barça es va entrenar ahir a la ciutat esportiva Joan Gamper amb la presència de tots els disponibles del primer equip i també amb Marc Casadó, Chadi Riad, Rosanas i Fabio, del Barça Atlètic. Avui l’equip ho tornarà a fer a partir de les sis de la tarda. Abans, a dos quarts de cinc, parlaran Xavi Hernández i Pedri en roda de premsa. Simone Inzaghi parlarà al Camp Nou a partir de les set de la tarda.

El Barça-Inter, declarat d’alt risc, presentarà un ple de gom a gom perquè ja no hi ha entrades. S’espera la millor entrada de tota la temporada.

Pol van Boekel repeteix en el VAR en el grup del Barça

Al vestidor blaugrana encara cou la nefasta actuació arbitral patida a Milà per gentilesa del col·legiat eslovè Slavko Vincic i el neerlandès Pol van Boekel a la sala VAR. Indignació pel penal no xiulat per mans de Dumfries, el gol anul·lat a Pedri i l’expulsió omesa a Çalhanoglu per una entrada molt lletja al turmell de Busquets. Xavi i homes com Eric i Sergi Roberto no van mossegar-se la llengua després del partit i ara tots ells s’hauran posat les mans al cap en comprovar que Pol van Boekel, que també va escatimar un penal de Davies a Dembélé en el Bayern-Barça, tornarà a estar a la sala VAR en un partit del mateix grup del Barça: serà el Viktoria Pilsen-Bayern. Tres de les quatre jornades d’aquesta primera fase amb la presència del neerlandès en aquest grup C. Coses inexplicables de la UEFA. Slavko Vincic xiularà el Rangers-Liverpool. El Barça-Inter el xiularà el polonès Szymon Marciniak.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)