Barça

Xavi: “Estem en construcció, no podem destruir-ho tot de cop”

El Barça no té temps de refer-se de la patacada a Europa i demà afronta el primer clàssic del curs. Aquestes han estat les declaracions més destacades de Xavi Hernández en la prèvia.

La importància del clàssic

“Són tres punts. És important. Guanyar un clàssic donar moral i confiança i ens serviria per sortir reforçats. És un partit vital per ells i per a nosaltres, qui guanyi sortirà líder. Si marca el projecte? És aviat. Tinc la sensació que encara estem en construcció. La davallada a Europa ens enfada, però hem de continuar sent positius i creure en el projecte. Estem en el bon camí. Estem fent una lliga esplèndida i queden altres competicions. Les notes es donen a final de temporada, si bé és cert que a Europa no és gens bona. Som conscients que hem de millorar, però el projecte acaba d’arrencar. No podem destruir-ho tot de cop. Cal calma i paciència”.

“M’agrada jugar contra el Madrid. És un clàssic. És un d’aquells partits que m’agradaria continuar sent jugador. Si vols ser futbolista és en aquests partits on has d’estar a l’altura, també com a entrenador. Motivació màxima. És una gran oportunitat per sortir més líders”.

Estat anímic de l’equip

“Esperem que el partit contra l’Inter no tingui conseqüències. Estem decebuts. Hi havia unes expectatives i no ens agrada el que ha passat. Continuo sent optimista. Veig l’equip compromès, implicat i amb ganes de guanyar coses. Estem a l’octubre. Queda molt. Tenim una lliga llarga, queda la copa, la supercopa i veurem què passa a Europa. No conec altre camí cap a l’èxit que treballar i creure en el que fem”.

“Un clàssic és impredictible. Estàs tan pendent d’aquest partit que oblides una mica la dinàmica d’on vens. Ho he viscut i l’exemple clar és el 0-4 de l’any passat”.

Kounde

“Està al 100% i content. Es troba molt bé físicament i té sensacions molt bones. Està disponible. Veurem demà”.

El Madrid

“No només és Vinicius, sinó també Benzema, Valverde, Kroos, Modric, etc. És un gran equip, molt competitiu i que treu profit de les seves qualitats. És un partidàs. No es tracta de mirar com parar a Vinicius, sinó com aturar el Madrid com a col·lectiu”.

Optimisme

“Soc optimista de naixement. Confio en el treball i crec que hem millorat en molts aspectes des que vam arribar. La llàstima és Europa. Teníem bones sensacions fins ara. Sé que hi ha pressió i intento ser fort mentalment. Soc culer i desitjarà que això sortís bé. No pararé de treballar, insistir i creure en el que estem fent. Veig els futbolistes implicats. Quan no ho vegi clar, marxaré cap a casa. No seré un problema per al Barça quan vegi que no soc una solució”.

Crítiques

“Les entenc. Sé on soc, no tinc res a dir. Hem fallat. Si alguna cosa tinc és empatia i entenc a l’aficionat. Jo també estic trist, però no pararem. Hem de continuar positius. Vaig venir fa menys d’un any per revertir la situació i es pot aconseguir. El dia que no ho vegi, ho diré. És aviat per treure conclusions”.

Els capitans i veterans

“Intento llegir i escoltar poc. Sé com és el club i que quan hi ha una decepció hi ha crítica i es dubta de tot. Intento focalitzar-me en la feina i preparar el clàssic. No sé si s’està sent just o no amb ells, però no podem pensar en això. Som el Barça i és un club amb exigència màxima. Ens hem de centrar en la feina. El més important i crucial és guanyar demà. No hem d’estar pendents del soroll de fora, sinó de nosaltres. Hem d’estar units dins del vestidor per tirar-ho endavant”.

Gols encaixats en lliga i a Europa

“És difícil d’explicar. Hi ha mèrit del rival, però en molts casos és demèrit nostre. Hem comès molts errors individuals i en la línia defensiva. Cal estar concentrat i pendent. En la lliga hem estat molt bé en aquest sentit. Demà tenim una prova important per continuar creient en què estem bé”.

Guanyar sense jugar bé?

“No ho firmo perquè no és l’objectiu. Volem guanyar jugant bé o de la manera que creiem: tenint la pilota, sent protagonistes, agressius en la pressió i atacant. La conseqüència és el resultat. Hi ha dies que jugues bé i no guanyes i al revés. Intentem no analitzar a partir del resultat. Sé que la gent és molt resultadista i és normal”.

El 0-4 de l’any passat

“El 0-4 pot ser una referència, pel fet de ser valents i jugar amb personalitat. L’any passat no vam arribar en el millor moment i vam guanyar. Ara estem millor en la lliga i ho hem d’aprofitar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)