Barça

Un clàssic per curar ferides

El Barça afronta el primer clàssic del curs contra el Madrid (16.15 h, DAZN) amb la patacada europea molt present

Qui guanyi s’escaparà amb tres punts d’avantatge al capdavant de la lliga

La nit de dimecres passat al Camp Nou va ser d’aquelles que fan mal. Els rostres incrèduls i abatuts de tots els presents al temple blaugrana deixaven clar que, un cop més, Europa s’havia quedat gran per a un equip que fa anys que no competeix contra els gegants. Patacades com la de l’Inter costen de digerir i d’assimilar, però el món va tan de pressa que no hi ha ni temps per aixecar-se de cops com aquests. El futbol no escapa d’aquest ritme frenètic. Els partits cada tres dies obliguen a girar full i a mirar endavant, per molt que el futur pugui ser dolorós i fosc. I el Barça ha de mirar endavant, encara que costi. Trobar-te de cara amb un clàssic contra l’etern rival quatre dies després d’acomiadar-te de la Champions pot tenir dues lectures, una de positiva i una de negativa. La positiva és que un Madrid-Barça és el partit que més motiva els jugadors, una batalla eterna que paralitza el món durant 90 minuts. La negativa, que l’exigència serà altíssima i que no estar concentrats al cent per cent pot fer més gran la ferida en el barcelonisme.

El Santiago Bernabéu està a punt per tornar a lluir les millors gales aquesta tarda (16.15 h, DAZN) i rebre l’etern rival set mesos després. El 0-4 d’aquell 20 de març va acabar tenint menys impacte del que podia aparentar. Avui, 16 d’octubre, tots dos equips arriben en dinàmiques diferents. És cert que el Madrid no ha brillat en els darrers partits i ha patit de valent per guanyar. De fet, ha empatat dos dels quatre duels disputats després de l’aturada de seleccions. Però és el Madrid, un equip que no ha perdut encara i que dimarts va fer els deures a la Champions. Diuen que quan algú està ferit és més perillós. El Barça ha abaixat en picat el rendiment després dels compromisos internacionals, però de la mateixa manera que va golejar el mes de març, també pot renéixer de les cendres per donar un cop d’autoritat a la lliga. Qui guanyi es destacarà amb tres punts d’avantatge al capdavant de la classificació. Tot plegat abans d’afrontar una setmana amb doble jornada de lliga.

L’equip de Xavi Hernández ha donat arguments aquest curs per creure que pot competir contra els grans i en escenaris imponents, però els dubtes han crescut després de les últimes ensopegades. Avui el Barça té una nova prova de foc i, per afrontar-la, el tècnic de Terrassa recupera una de les figures que ha enyorat aquests últims dies. Jules Koundé va rebre l’alta mèdica i és la gran novetat de la convocatòria. El francès podria sortir d’inici al costat dret ateses les necessitats blaugrana. És un risc que Xavi es planteja córrer, sobretot tenint en compte que no disposa d’Araujo, que es va encarregar de frenar Vinícius el curs passat. El mal partit de Piqué contra l’Inter el podria deixar fora de l’onze i Marcos Alonso, central contra el Celta, podria repetir a l’eix amb Eric Garcia i amb Balde al costat esquerre. Busquets va ser un altre dels assenyalats dimecres, però el pes del capità en un partit així pot decantar la balança. Pedri i Gavi són intocables, com Lewandowski i Dembélé. El poc ritme d’Ansu Fati fa pensar que Raphinha tornarà a ser l’escollit a l’altre extrem.

Courtois no arriba

El Madrid també ha estat molt pendent de la infermeria en els darrers dies. Els problemes de ciàtica de Courtois han portat maldecaps a Carlo Ancelotti. El porter belga s’ha perdut els últims partits i tampoc podrà jugar el clàssic d’avui. Ha superat els dolors, però no té ritme d’entrenament, tal com va explicar el tècnic italià, i Lunin haurà d’assumir la responsabilitat sota pals. Benzema i Vinicius són els grans perills dels blancs, comandats pels incansables Kroos i Modric.

El clàssic més igualat dels darrers anys a nivell classificatori s’obre pas. Lideratge en joc al Santiago Bernabéu.

RETORN

Koundé rep l’alta mèdica i és la gran novetat en la llista de convocats de Xavi

BAIXA SENSIBLE

Courtois no arriba a temps i queda fora de la convocatòria del Real Madrid

Els possibles debutants

Són diversos els futbolistes que podrien participar avui en el seu primer clàssic. En el cas del Barça es tracta de Koundé, Marcos Alonso, Kessie, Raphinha, Lewandowski, Balde i Pablo Torre. En el bàndol blanc, Tchouameni i Rüdiger, nous fitxatges, poden estrenar-se, però Hazard encara no ha jugat mai un clàssic per lesió o decisió tècnica. Lunin, titular, i Vallejo tampoc han jugat contra el Barça amb la samarreta blanca. Els quatre porters suplents tampoc han participat mai en un clàssic, ni s’espera que ho facin avui excepte que es lesioni el porter titular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)