Barça

Neymar declara i Florentino testifica

Cas Neymar. El judici contra el Barça, el brasiler –que declararà avui com a acusat–, els seus pares, Rosell, Bartomeu i el Santos ja està en marxa

El segon judici del cas Neymar es va posar en marxa ahir a l’Audiència de Barcelona. El Barça i el Santos, com a persones jurídiques, són dues de les parts acusades, a més dels expresidents del club Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, Neymar, els seus pares –propietaris de l’agència N&N, que va negociar el fitxatge pel Barça– i Odilio Rodrigues, expresident del Santos. L’acusació, per la seva banda, la formen la fiscalia i DIS, el fons d’inversió que tenia el 40% dels drets del futbolista i que denuncia que el Barça i el Santos van firmar contractes paral·lels que haurien servit, presumptament, per rebaixar la xifra del traspàs del davanter. En aquest sentit, la fiscalia espanyola demana cinc anys de presó per a Rosell i dos per a Neymar (amb una multa de 10 milions) per estafa i corrupció, mentre que no demana cap responsabilitat per a Bartomeu. L’acusació, DIS, sí que demana cinc anys de presó per a Bartomeu, els mateixos que per a Neymar i Rosell.

La gran diferència és en les peticions de sancions per al Barça, i és que mentre que la fiscalia demana per al club una multa de 8,44 milions d’euros, DIS en demana 195, una xifra que suposaria un daltabaix per al club. Cal recordar que el club ja va ser condemnat com a persona jurídica pels delictes fiscals del mateix cas Neymar, en què Rosell i Bartomeu van pactar la seva exoneració a canvi de la culpabilitat del club.

La primera sessió

La primera sessió celebrada ahir a l’Audiència de Barcelona va ser tranquil·la, amb els advocats de les defenses exposant els seus arguments. La defensa de Neymar i els seus pares va argumentar que el delicte de corrupció entre particulars no està tipificat al Brasil, que és on es van signar els contractes, de manera que considera que l’Audiència de Barcelona no és competent per jutjar el cas. Per la seva banda, l’advocat de Sandro Rosell va al·legar que els fets ja van ser jutjats en l’anterior judici del cas Neymar, que va culminar amb el pagament del Barça de 5,5 milions d’euros. A més, ahir va testificar Andoni Zubizarreta, que va desmarcar el fitxatge de Neymar dels acords de futur per altres joves promeses del Santos.

Dos plats forts

Ahir Neymar, que va arribar a l’Audiència de Barcelona acompanyat dels seus pares, va rebre un tracte especial perquè el magistrat de la secció sisena de l’Audiència de Barcelona, José Manuel del Amo, el va dispensar, a ell i a la seva família, d’estar presents durant la sessió d’ahir perquè venia de jugar diumenge a la nit amb el PSG i li volia afavorir el descans. A més, el magistrat ha permès que el brasiler declari avui com a acusat, a diferència dels dies 21 i 28 d’octubre –el judici acabarà el 31 d’octubre–, que és quan estava previst, per tal que Neymar pugui tornar cap a París avui mateix.

La declaració de Neymar estarà seguida d’un dels testimonis més esperats, el de Florentino Pérez. El president del Madrid testificarà davant del jutge a petició de l’acusació, DIS, que té previst fer servir la seva declaració com la base de la seva acusació, ja que el club blanc també anava darrere del fitxatge de Neymar.

TESTIMONI DE PES

La declaració del president del Madrid serà la base de l’acusació de DIS

DOS MONS

DIS demana una multa al Barça de 195 milions d’euros i la fiscalia, de 8,44
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)