Barça

El noi daurat

Golden Boy. El diari esportiu italià ‘Tuttosport’ reconeix Gavi com el millor jugador menor de 20 anys

Primer França i ara Itàlia. Com si es tractés d’un acord bilateral entre els dos països, els votants de la revista France Football i els del diari Tuttosport tenen clar qui és la major promesa del futbol mundial sub 21 i aquesta no és altra que el migcampista del FC Barcelona Pablo Martín Páez Gavira. L’andalús torna a passar per davant de l’angolès Camavinga, del jugador del Borussia Dortmund Bellingham i de Jamal Musiala, davanter del Bayern de Munic, en el guardó Golden Boy 2022, que concedeix des de fa gairebé dues dècades el rotatiu torinès.

Gavi ho fa, de nou, seguint el camí del seu amic i company d’equip Pedri. El canari es va coronar com el millor futbolista jove l’any passat, quan va guanyar tant el trofeu Kopa com el Golden Boy, i enguany, a més de passar la pilota al sevillà sobre els terrenys de joc, també li passa el relleu dels reconeixements en escenaris internacionals. Queda palès que el futur del Barça roman en la complicitat d’aquests dos nois, que fugen de comparacions amb els seus predecessors Xavi i Iniesta perquè només volen ser ells mateixos: Pedri i Gavi.

“Vull agrair al jurat de Tuttosport que m’hagi donat aquest trofeu. Primer de tot, vull donar les gràcies a la meva família, que ha estat tant en els bons com en els mals moments, també al Barça, a la selecció i als meus companys. Sense ells res no hagués estat possible. És un orgull rebre aquest gran premi, perquè tot jugador jove desitja tenir-lo. Visca el Barça!”, va declarar el 30 blaugrana en un vídeo compartit a les xarxes socials. Gavi haurà de viatjar fins a la capital de la regió del Piemont per rebre la distinció el 7 de novembre a la seu del diari italià. L’andalús és el tercer blaugrana que aconsegueix aquest premi, perquè molt abans que Pedri un tal Leo Messi se’l va endur el 2005.

Alèxia, també d’or

La capitana del Barça Alèxia Putellas també ha estat premiada per segona vegada en només una setmana. En el seu cas, la de Mollet del Vallès ha estat escollida com la Women Golden Player, és a dir, la millor futbolista del 2022, per segon any consecutiu. Per altra banda, el premi al jugador més destacat ha correspost a Karim Benzema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)