Barça

Termòmetre Ernesto

Després de la bona imatge contra el Vila-real, el Barça ha de corroborar avui contra l’Athletic la reacció anímica i futbolística, coincidint amb el retorn de Valverde al Camp Nou per primera vegada

El Barça continua en procés de reactivació. Després del sotrac anímic generat per les decepcions contra l’Inter i el Real Madrid, l’equip de Xavi Hernández va recuperar autoestima dijous gràcies a la convincent victòria a casa contra el Vila-real d’Unai Emery. Ara l’objectiu és confirmar aquesta reacció amb una altra victòria aquesta nit contra un altre rival d’entitat com l’Athletic (21 h, Movistar Laliga). Segon partit de lliga a l’Spotify Camp Nou en només quatre dies. El retorn d’Ernesto Valverde a Barcelona.

El Barça es retroba avui amb el seu passat. Valverde torna per primera vegada al Camp Nou des que Josep Maria Bartomeu va decidir destituir-lo després d’una supercopa d’Espanya, malgrat tenir aleshores l’equip situat com a líder en la lliga. Bartomeu va decidir donar un nou impuls al vestidor i ni Setién ni Koeman van millorar res. Dues lligues, una copa i una supercopa va guanyar el Barça amb Valverde. En la llista negra, els capítols de l’Olímpic de Roma i Anfield Road. Ara Valverde dirigeix de nou l’Athletic i la d’avui serà la vint-i-vuitena vegada que el Txingurri s’enfronti al Barça com a entrenador. Només quatre vegades ha pogut superar els blaugrana, tres amb l’Athletic i una amb l’Espanyol.

La visita d’Ernesto serà lògicament un dels grans atractius del partit. L’altre, la figura d’Íñigo Martínez. El central serà titular. Molts culers tindran els ulls posats en el futbolista de l’Athletic, perquè és públic i notori que Mateu Alemany ha tirat la xarxa per intentar pescar en aigües basques. Íñigo acaba contracte el mes de juny, continua sense renovar i si Mateu Alemany compleix el seu full de ruta, serà company de Koundé, Araujo, Eric, Christensen i companyia la pròxima temporada.

L’Athletic no guanya un partit al Camp Nou des de l’any 2001. Aquesta temporada va començar molt fort, amb un balanç de 16 punts de 21 possibles, però l’actual ratxa l’ha allunyat dels llocs capdavanters. Dels últims nou punts possibles només n’ha sumat dos (derrota contra l’Atlético per 0-1, i empats contra el Sevilla 1-1 i contra el Getafe 2-2).

Superades les seves molèsties, Yeray tornarà a ser titular en defensa i en atac tota la responsabilitat estarà dipositada en les botes i la velocitat dels dos germans Williams, Iñaki i Nico (set gols entre tots dos), dues bales que condicionaran l’alineació de Xavi. Tot i el bon partit de Jordi Alba contra el Vila-real, Balde és el candidat número u per ocupar el lateral esquerre per contrarestar la velocitat de Nico Williams. Bellerín, que va arribar molt justet al partit contra el Vila-real, podria tenir presència al lateral dret. Xavi va avisar ahir de petits canvis en l’alineació i un d’ells serà el retorn d’Ousmane Dembélé a l’onze inicial. Això en deixaria fora Ferran Torres. Ansu va fer mèrits per mantenir-s’hi però el fet d’haver jugat 75 minuts fa només quatre dies pot ser determinant, perquè Xavi està tenint especial cura amb la gestió dels minuts en el cas d’Ansu. Raphinha ocuparia el seu lloc si Ansu és suplent. En el lloc de pivot, el nom de Frenkie de Jong cotitza a l’alça. El neerlandès va oferir una gran versió contra el conjunt d’Unai Emery, va sortir ovacionat i mereix repetir.

DUEL DE VELOCISTES

Balde, com a antídot a la velocitat de Nico Williams, guanya punts a l’esquerra

CANVIS

Bellerín podria irrompre en l’onze i Dembélé també serà titular
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)