Barça

Miracle o deshonra

El Barça sabrà avui si conclou aquí el seu camí en la Champions i cau abocat de nou a l’Europa League o si arriba amb vida a l’última jornada. Pas a pas: primer, el favor del Viktoria Pilsen i, després, derrotar el Bayern al Camp Nou

Sant Pere espera el Barça amb les claus a la mà. Glòria o condemna. Dia D. A Xavi només se li obrirà la porta del cel de la Champions si es produeix el miracle. Tot el barcelonisme viu aferrat a un acte de fe. El Barça sabrà avui si arriba amb vida a l’última jornada en aquesta fase de grups de la màxima competició continental o bé si cau de nou abocat al purgatori de l’Europa League, on la temporada passada tampoc va trobar la felicitat ni el consol després de quedar eliminat contra l’Eintracht. Aquest segon escenari és el més previsible ara mateix. Pesen massa els pecats. Haver sumat un únic punt en el doble enfrontament contra l’Inter ha deixat el Barça en una situació límit, virtualment condemnat a jugar per segon any seguit l’Europa League. Si l’Inter guanya al Giuseppe Meazza contra el Viktoria Pilsen (18.45 h), el Barça sortirà a jugar el seu partit contra el Bayern ja eliminat (21 h, Movistar Liga de Campeones). Així de cruel.

El Viktoria Pilsen ha sumat zero punts i sembla poc probable que pugui ni tan sols aconseguir un empat a Milà contra un Inter que juga a casa davant la seva afició i que a més recupera Romelu Lukaku en atac. La proesa agafa encara més dimensió perquè el Barça, en cas d’un hipotètic regal del Pilsen, ha de guanyar tant sí com no el partit contra un Bayern que ho ha guanyat tot i que ha fet baixar la moral als blaugrana des del 2-8 de Lisboa. Des d’aleshores, el Barça no ha fet cap gol als bavaresos i el Bayern els n’ha endossat vuit. Històricament, el Barça sempre ha patit contra l’equip de Munic. Cinc derrotes en els últims cinc duels directes i només dues victòries blaugrana en catorze precedents. Els dos partits en què emmirallar-se: el 3-0 del 2015 [Messi (2) i Neymar] i el 4-0 del 2008 [Messi (2), Eto’o i Henry]. Del precedent més recent, encara hi ha a la plantilla Ter Stegen, Alba, Busquets i Piqué –Lewandowski, Müller, Neuer estaven en aquell Bayern–, i també Xavi Hernández, que va jugar 8 minuts en aquell mític 3-0 en què Messi va deixar assegut Jérôme Boateng amb un driblatge espectacular que es va convertir en icònic. Aquell era el Barça de Berlín. Eren altres temps.

El Bayern arriba al partit amb baixes sensibles. Leroy Sané i Lucas Hernández, els dos golejadors del Bayern-Barça de l’Allianz, no han viatjat. L’atacant té un trencament de fibres des del dia del Friburg i el central es va lesionar contra el Barça a l’adductor esquerre. Eren baixes ja conegudes. Ahir es va confirmar la del porter Manuel Neuer, amb problemes a l’espatlla. Sven Ulreich serà el seu substitut. També Thomas Müller arrossega molèsties i probablement serà suplent. Tot i les baixes, el Bayern hi arriba en forma. Ha guanyat els últims quatre partits, comptant-hi la Bundesliga, la Champions i la copa d’Alemanya, en què va atropellar l’Augsburg per 2-5.

L’equip de Nagelsmann es va exercitar ahir al matí a Munic i va viatjar després cap a Barcelona. El seu búnquer és l’hotel Sofitel Skipper, amb vistes a la platja de la Barceloneta. Relaxació. El Bayern aparentment s’hi juga ben poc; encara que no té garantit al cent per cent el primer lloc del grup.

Gavi, obligat a abandonar abans d’hora l’últim partit de lliga contra l’Athletic després de la carícia de Dani García, ha entrat finalment en la convocatòria. En queden fora Sergi Roberto, Memphis, Christensen i Araujo. Lewandowski, Dembélé i Pedri tenen el lloc garantit en l’onze. El dubte és saber si Bellerín serà el lateral dret i cobrirà ell la baixa de Roberto o Xavi desplaçarà Kounde al carril i jugarà amb Eric i Marcos Alonso a l’eix, o Piqué. Tàcticament, dues opcions sobre la taula: el clàssic 4-3-3, amb Raphinha, Ansu i Ferran jugant-s’hi una plaça, o l’aposta pels quatre migcampistes que va funcionar bé contra l’Athletic de Valverde. Resar, esperar i, sobretot, no fallar.

BAIXES AL BAYERN

Sané i Lucas, els golejadors en el 2-0 de Munic, no han viatjat. Tampoc Neuer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)