Barça

La fiscalia retira l’acusació contra Sandro Rosell i Neymar

La fiscalia espanyola ha anunciat que retira l’acusació a Sandro Rosell, Neymar i tots els acusats del cas Neymar 2. La fiscalia ho ha comunicat avui durant el tràmit de conclusions definitives en el judici que es fa a l’Audiència de Barcelona. Inicialment, el fiscal demanava dos anys de presó per al futbolista i cinc anys per a Sandro Rosell, entre altres peticions.

En les conclusions, el fiscal Luis García Cantón ha decidit retirar l’acusació contra Rosell –li demanava cinc anys de presó i una multa de 10 milions d’euros– i contra Neymar, per qui demanava dos anys de presó i 10 milions de multa, per un delicte de corrupció en els negocis. També ha retirat les acusacions als pares del jugador i administradors de la societat de representació N & N; i els càrrecs contra l’exdirigent del Santos Odilio Rodrigues. Per Bartomeu, la fiscalia manté l’absolució que ja demanava, en entendre que no va formar part de les negociacions.

DIS, només la mare

En les seves conclusions, els advocats de DIS –el fons d’inversió que exerceix d’acusació particular– mantenen les acusacions per a Neymar, el seu pare, Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i Rodrigues, als quals demanen cinc anys de presió, però han retirat l’acusació contra la mare del jugador.

La via equivocada

La fiscalia, en canvi, no veu indicis de delicte i defensa la “legalitat” d’un fitxatge que es va començar a concretar el 2011, amb el pagament per part del Barça de 40 milions a N & N per assegurar-se una opció preferencial. “No és un suborn, és una prima de fitxatge que consisteix en una quantitat extra que un club paga a un jugador perquè vingui a aquest club, i això no està prohibit ni és delicte”, ha sentenciat el fiscal, que tampoc veu simulació contractual en la resta de contractes firmats amb el Santos. Tot i que no dubta que DIS pugui sentir-se perjudicat, considera que va errar en la jurisdicció, “perquè hauria d’haver recorregut a la via civil i no a la penal”.

Tant Sandro Rosell com Josep Maria Bartomeu han negat avui que tinguessin participació en les negociacions per fitxar el futbolista. Després d’escoltar les declaracions, la fiscalia ha decidit retirar els càrrecs. El judici viurà una última sessió dilluns, amb els informes de l’acusació particular i de les defenses i el torn de l’última paraula dels acusats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)