Barça

Canvi de xip a Lisboa

El Barça de Giráldez, després del mal partit a Munic, torna avui a la ciutat on va naufragar el Barça de Setién i on també va fer aigües el Barça de Koeman, i ho fa amb la voluntat de segellar, ara sí, la classificació

Lisboa torna a encreuar-se en el camí del barcelonisme. Les intenses pluges dels últims dies han col·lapsat literalment la capital i han obligat a tancar escoles i tallar carreteres aquesta setmana. Només dimarts es van registrar 848 incidències, amb desallotjaments i alguna hospitalització. Protecció Civil acumula dies en situació límit i tot el país està en alerta taronja. Carlos Moedas, alcalde de Lisboa, ha parlat obertament d’“estat de catàstrofe”. L’aeroport és un dels punts menys afectats per les inundacions i no ha hagut d’interrompre la seva activitat. Per això l’expedició blaugrana ha pogut volar fins a Lisboa, on avui l’equip de Jonatan Giráldez intentarà segellar la classificació per als quarts de final de la UEFA Women’s Champions League (21 h, DAZN). A la mateixa ciutat on el Barça de Quique Setién va naufragar contra el Bayern i allà on el Barça de Koeman va fer aigües contra el Benfica és on aquesta nit el Barça de Jonatan Giráldez buscarà l’èxit. Pesen encara aquell 2-8 i aquell 3-0 en la Champions League masculina i pesa també el recent 3-1 del Barça Femení a l’Allianz Arena, però avui cal un cop d’autoritat.

Si el Barça obté una victòria contra el Benfica i el Bayern perd contra el Rosengard, les blaugrana s’assegurarien el primer lloc del grup a falta d’una jornada. El regal del Rosengard sembla poc probable i el Barça s’ha de centrar a guanyar el seu partit. Sap també que si no perd, estarà classificat perquè tindria el goal average guanyat amb el Benfica. El 9-0 del 19 d’octubre contra el rival d’aquesta nit, en l’únic partit de Champions jugat al Johan aquest curs, convida al positivisme. Aquell dia el Benfica no va ser rival.

L’estat de la gespa lògicament no serà l’idoni després dels ruixats que han afectat tot Portugal i això influirà en un Barça que s’alimenta de la circulació fluida de la pilota, però toca adaptar-se al medi. Adaptar-se o morir. Perquè una derrota a Lisboa implicaria veure, i molt, les orelles al llop. Ara mateix, el Barça i el Bayern tenen 9 punts i el Benfica, 6, i tots tres tenen possibilitats reals de classificació.

En l’últim partit de lliga contra l’Alhama (4-0), Giráldez va donar descans a Aitana, Rolfö, Mapi, Paredes i Paños, i Patri, Walsh, Geyse i Crnogorcevic van entrar als últims minuts. Totes tornaran avui a la titularitat. El Benfica suma una ratxa de vuit victòries seguides i no perd des del 27 d’octubre. Aquell dia el Bayern li va remuntar un 2-0 i va acabar imposant-se 2-3, amb un gol de Stanway al 98’.

EQUACIÓ FÀCIL

Si el Barça venç el Benfica i perd el Bayern, serà primer. Classificat si puntua a Lisboa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)