Barça

L’última nit de l’any

El Barça tanca un 2022 d’èxits amb un altre partit al Camp Nou, estadi que ha viscut tardes i nits màgiques amb l’equip de Jonatan Giráldez, amb l’objectiu de guanyar el Rosengard per acabar primer de grup

Aquell primer gol de Mapi León contra el Madrid, el doble rècord d’assistència, les celebracions amb la grada d’animació o una golejada contra tot un Bayern de Munic. Moments que quedaran gravats en la retina de les jugadores del Barça, del cos tècnic, dels seus familiars i amics i de tota l’afició, que no s’ha separat de l’equip en cap moment. El 2022 serà recordat com l’any en què, per fi, les blaugrana van poder jugar al Camp Nou davant de la seva afició. Ja havien trepitjat la gespa del temple culer el 6 de gener del 2021 en un derbi contra l’Espanyol, però la pandèmia obligava a tenir les graderies buides i a jugar sota un silenci sepulcral. Pocs imaginaven que, un any després, el Camp Nou i el Barça femení haurien escrit unes pàgines que ja formen part de la història de l’esport. Avui (21 h, DAZN), l’equip de Jonatan Giráldez tanca un 2022 inoblidable un altre cop a l’estadi. El Rosengard és l’últim escull per a les blaugrana en el seu objectiu de tancar la fase de grups de la Champions com a primeres de grup.

El Barça va fer la part més important dels deures la setmana passada a Lisboa. El triomf a camp del Benfica va certificar el bitllet per als quarts de final de la màxima competició europea. Ara bé, l’ensopegada a Munic d’uns dies abans va provocar que la feina encara no estigués enllestida del tot. Catalanes i bavareses tenen 12 punts i es juguen avui la primera plaça del grup D. Les de Giráldez depenen d’elles mateixes, ja que tenen el goal average a favor. El Rosengard ha perdut els cinc partits jugats i es presenta com un rival propici per tancar l’any amb una victòria i bones sensacions. L’equip va concedir massa a Munic i a Lisboa i va encaixar cinc gols, quan en la fase de grups de l’any passat només l’Arsenal va ser capaç de perforar la porteria de Paños, un únic cop. No encaixar seria una de les bones notícies de la nit.

Jonatan Giráldez va reconèixer en la prèvia que té clar l’onze titular. Caldrà veure si el gallec dona descans a algunes de les jugadores que acumulen més minuts, o si no reserva res per tancar aviat el partit i el lideratge. Més enllà de les baixes de Cata, Jana, Alèxia i Hansen, l’entrenador tampoc podrà comptar amb Emma Ramírez, amb una ferida a la cama dreta. La resta de les jugadores estan disponibles per acomiadar un 2022 màgic. És l’última nit de l’any al Camp Nou, però, ben segur, no ho serà de la temporada. Els culers confien tornar-hi dos cops més en la Champions. Voldrà dir que el Barça ha arribat a les semifinals.

A LA SEVA MÀ

El Barça depèn d’ell contra un Rosengard que ha perdut tots els partits jugats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)