Barça

La Superlliga i l’Espai Barça, claus del 2023

Reptes. Laporta, que reforça la idea que la lliga és l’objectiu prioritari, compara la resolució sobre la competició que impulsen amb la llei Bosman

Xavi Hernández assumeix que aquesta temporada toca guanyar títols i fixa la lliga com a prioritat. S’hi agafa també la directiva encapçalada per Joan Laporta, que ho va subratllar en el discurs que va fer durant el dinar de Nadal amb els representants dels mitjans de comunicació: “L’objectiu prioritari és la lliga, clar i ras. El vestidor també ho té clar. Volem guanyar la lliga per evidenciar que el procés de recuperació del club va pel bon camí. Tenim molt clar el camí a fer. Hem treballat molt per fer que aquest procés vagi al ritme constant.”

Paral·lelament a la trajectòria esportiva, el Barça té dues claus de futur que s’han d’anar definint: l’Espai Barça i la Superlliga. Respecte a la remodelació de l’estadi i l’entorn, el club té clar que un dels criteris de pes serà garantir els timings per no haver d’allargar l’estada a l’olímpic Lluís Companys. Encara s’ha de conèixer quina serà l’empresa constructora, però el club confia que l’equip podrà tornar a jugar al Camp Nou “la pròxima tardor”, segons va dir Laporta. A l’estadi olímpic, per tant, no només s’hi completarà la temporada 2023/24, sinó que també s’hi iniciarà la següent.

No tan pessimista

Tot i que un dictamen no vinculant de l’advocat de la Unió Europea s’alineava amb la UEFA, el Barça, un dels clubs impulsors de la Superlliga, en fa una lectura més optimista, a partir del reconeixement que es pot crear una altra competició i pendents de la sentència, a la primavera. La voluntat és anar afegint clubs europeus i competir amb la Premier League, tot i que no s’entreveu gens fàcil. “Volem millorar la competició i que hi hagi sostenibilitat financera dels clubs. Podria iniciar-se un abans i un després en el futbol europeu i ho comparo amb la llei Bosman. És per això que el Barça ha agafat aquest posicionament”, defensa Laporta.

Esperant la voluntat de Busquets

L'Esportiu

El Barça no preveu gaire moviment en el mercat d’hivern. Les entrades, si no hi ha cap gir, estan descartades, sobretot perquè el club no té marge econòmic per inscriure més futbolistes. El club també està pendent de saber de primera mà la voluntat de Sergio Busquets, amb qui va quedar de parlar després del mundial. La primera idea del migcampista era deixar l’equip al juny, en què acaba contracte. El seu desig és jugar a la MLS i, com que la lliga americana comença a finals de febrer, hi ha diversos escenaris oberts. És improbable, però, que marxi al gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)