Golejada de primera

El Barça, molt superior, goleja el Rosengard al Camp Nou i segella fàcilment la primera posició en la fase de grups de la Champions

Oshoala (2), Mapi León, Rölfo, Torrejón i Irene Paredes marquen els últims gols de l’any

Barça 6 Rosengard 0

ROSENGARD:Mukasa; Öling, Berglund, Arnardottir, Wik; Persson, Sprung (Ayinde, 60’), Holdt (Chmielinski, 60’); Larsson (Thogersen, 76’), Schough (Bredgaard, 46’) i Kullashi (Brown, 46’). BARÇA:Gemma Font; Marta Torrejón, Irene Paredes, Mapi León (Codina, 68’), Rölfo (Rábano, 68’); Engen, Aitana Bonmatí, Pina (Patri, 68’); Paralluelo (Bruna Vilamala, 81’), Oshoala (Vicky López, 81’) i Mariona. GOLS:1-0 (10’) Oshoala. 2-0 (16’) Oshoala. 3-0 (45+2’) Mapi León. 4-0 (47’) Rölfo. 5-0 (50’) Marta Torrejón. 6-0 (69’) Irene Paredes.ÀRBITRA:Desiree Grundbacher (Suïssa).T.G.:a les visitants Holdt (14’) i Persson (45+1).PÚBLIC:28.720 espectadors al Camp Nou.

La derrota al camp del Bayern quedarà com una anècdota en aquesta fase de grups de la Champions, ja que les de Jonathan Giráldez la van tancar ahir segellant, sense gaires dificultats, la primera posició del grup, ja que la diferència de gols particular li permet quedar davant del conjunt bavarès tot i estar empatats a 15 punts. Les blaugrana només necessitaven guanyar ahir contra el Rosengard, i ho van fer en una altra festa de gols (6-0), i és que els partits al Camp Nou, en aquest cas amb 28.720 espectadors, s’estan convertint en golejades. Ahir 6-0, i podia haver estat més àmplia perquè el Barça, en alguns moments de partit, va abaixar les revolucions a la vegada que, quan va posar la cinquena marxa, no va tenir la punteria del tot afinada. Ara, amb els deures fets i amb el rècord de gols en una fase de grups de la Champions, les blaugrana podran gaudir d’uns dies de vacances, perquè el d’ahir va ser l’últim partit del 2022.

Ningú patia per la primera posició del grup, i les blaugrana van demostrar que no calia. Una primera posició que permetrà a les de Giráldez jugar la tornada dels quarts de final a casa, però que no assegura un partit més senzill sobre el paper, ja que de moment l’únic segon de grup confirmat és, ni més ni menys, que l’Olympique de Lió. Sigui com sigui, el Barça volia acabar primer de grup i ho va demostrar, perquè va decidir el partit des dels primers minuts, evitant qualsevol possible sorpresa o neguit. Tampoc li va costar gaire, perquè el Rosengard, sense arribar a xutar a porteria, va estar a anys llum del nivell de les blaugrana.

Endollades d’entrada

Des del xiulet inicial el Barça va convertir el partit en un allau d’arribades a l’àrea rival. Fent mal entre línies amb Clàudia Pina i Aitana Bonmatí, ajudades per una Engen sublim, i amb un punyal per la banda esquerra amb Rölfo i Mariona, les blaugrana van tenir una ocasió clara cada dos minuts en els compassos inicials. No va ser fins al minut 10, però, que Oshoala, aprofitant el rebot d’un xut al pal d’Aitana, va obrir la llauna. El 2-0, això sí, no es va fer esperar, ja que en el minut 16 una grandíssima centrada de Mariona va suposar el segon gol de la nigeriana, que va rematar de cap a plaer al segon pal. I poc després no va fer el tercer perquè no va tenir encert: va perdonar en dues accions en l’un contra un davant de Mukasa.

Després d’un inici brillant, les de Jonathan Giráldez van abaixar el ritme a partir del minut 25, dominant més al centre del camp i sent menys verticals. Quan van voler, però, van decidir el partit per la via ràpida. Així, just abans del descans, en unes mans que eren dins l’àrea però que es van xiular fora, Mapi León va marcar el 3-0 (45+2’).

Per si amb el tercer no s’havia sentenciat el matx, el Barça va sortir en la segona part amb el ganivet entre les dents. Rölfo, després d’una acció individual fantàstica d’Aitana, va fer el 4-0 amb un potent xut en què Mukasa no va estar fina (47’). La portera encara va fallar més just després, en el 5-0, empassant-se una centrada de Mariona que Torrejón va acabar d’empènyer (50’). A partir de llavors el Barça va jugar a plaer i hauria pogut fer el que hagués volgut, però només va arrodonir la festa amb el 6-0 d’Irene Paredes a la sortida d’un córner (69’).

INICIS DOMINADORS

El Barça va fer molt de mal, sobretot en els primers minuts de cada part

TOCA ESPERAR

Les blaugrana no sabran quin rival tindran en els quarts de final fins al febrer

Clàssic en la semifinal de la supercopa

La federació espanyola va fer ahir a Mèrida, la ciutat que acollirà la competició, el sorteig de les semifinals de la supercopa femenina que es disputarà del 18 al 22 de gener. I ha tocat el plat fort, ja que en la segona semifinal, que es disputarà el dijous 19 de gener a les set del vespre, el Barça s’enfrontarà al Madrid, en un altre clàssic en aquesta competició –ja va ser el duel de semifinals de la temporada passada–. En l’altra semifinal, la Real Sociedad s’enfrontarà a l’Sporting de Huelva, subcampió de copa, el dimecres 18 de gener, també a les set del vespre.

El Barça intentarà superar l’obstacle més difícil que suposa el Madrid per poder lluitar el diumenge 22 de gener, a partir de les 12 h, a l’estadi romà José Fouto de Mèrida, per revalidar el primer dels tres títols aconseguits la temporada passada.