Barça

La doble amenaça francesa

UEFA Women’s Champions League. El Barça ja coneix els tres possibles rivals en els quarts de final: l’Olympique de Lió, el PSG i el Roma seran les possibilitats en el sorteig del 20 de febrer

Tot i la derrota del Barça contra el Bayern en el partit disputat a Munic, les blaugrana van segellar dimecres la primera posició del grup D de la Champions amb la golejada contra el Rosengard. Una primera posició que els dona un cert avantatge en l’eliminatòria dels quarts de final, i és que les de Jonathan Giráldez podran disputar el partit de tornada a casa, segurament al Camp Nou si no passa res estrany. Per a això, però, encara queda molt, i és que després que ahir acabés la fase de grups la Champions femenina s’atura durant tres mesos, ja que els quarts de final no es jugaran fins a les dues últimes setmanes de març –l’anada serà el 21 o el 22 i la tornada, el 29 o el 30–. Per al sorteig també caldrà esperar, i és que no es farà fins al 20 de febrer, a Nyon.

De la final als quarts?

Els quarts de final seran el primer obstacle de les blaugrana en el seu camí cap a la final, que es disputarà a Eindhoven el dissabte 3 de juny. I no serà un obstacle senzill, i és que l’avantatge que dona al Barça la primera posició del grup no serà tan gran com podia haver estat, ja que la fase de grups ha viscut més sorpreses de les que es podia esperar i les blaugrana ja saben que poden tenir un enfrontament realment temible. Bàsicament, perquè el Barça només té tres possibles rivals –no li pot tocar el Bayern per haver compartit grup en la primera fase– i un d’ells és ni menys ni menys que l’Olympique de Lió. Si es donés el cas, els quarts de final suposarien la reedició de l’última final de la Champions disputada a Torí, que va acabar amb victòria francesa amb més claredat de la prevista (3-1). Seria el retrobament entre les dues últimes campiones de la Champions, que també van disputar la final de l’edició del 2019, que va acabar amb un altre contundent triomf de les lioneses (4-1).

Cert és que, ara mateix, l’Olympique de Lió no fa tanta por, i és que fins i tot va estar a punt de quedar fora perquè dimecres, en l’últim partit de la fase de grups, va empatar a zero contra la Juventus a casa en un partit que, en cas de perdre, les hauria eliminat d’entrada. I un altre aspecte a tenir en compte és que amb una eliminatòria a doble partit, i amb una tornada al Camp Nou, la història és molt diferent. “Tenien un grup difícil i no em sorprèn el que els ha passat, perquè amb una derrota se’t complica tot. I més ara, que els equips cada vegada estan més igualats. Si ens hem d’enfrontar a l’Olympique de Lió prefereixo que sigui a doble partit, perquè sempre és més just”, va comentar el tècnic blaugrana, Jonathan Giráldez, sobre aquesta opció abans del duel contra el Rosengard de dimecres.

Un altre os

L’Olympique de Lió pot ser el gran rival del Barça en els quarts de final, però no és l’únic gran equip que ha acabat en la segona posició del seu grup i que es podria enfrontar a les blaugrana. I és que el PSG, actual líder de la lliga francesa amb un punt més que el Lió, va perdre ahir al camp del Chelsea –havia de guanyar de dos per ser primer– i també serà un possible rival de les de Jonathan Giráldez. No seria, ni de bon tros, el primer duel entre barcelonines i parisenques, que es van enfrontar per última vegada en les semifinals del 2021, quan el Barça va guanyar el títol. Aquesta vegada, però, el duel estaria marcat pel retrobament amb Lieke Martens, que va deixar el Barça per anar al PSG aquest estiu passat.

El tercer rival possible per a les blaugrana, i sobre el paper el més assequible, és el Roma, que va quedar segon de grup darrere del Wolfsburg. Seria la primera vegada que el Barça s’enfrontaria a l’equip de la capital italiana després de l’espantada del Roma en el Gamper a l’agost.

MOLT LLUNY

Els quarts de final no es jugaran fins a les dues últimes setmanes de març, un mes després del sorteig

LA VALORACIÓ

Si ens hem d’enfrontar a l’Olympique de Lió prefereixo que sigui a doble partit
Jonathan Giráldez
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)