Barça

En blanc i sense Champions

El Barça tanca un any nefast pel que fa a resultats, sense guanyar cap títol, i amb la segona eliminació consecutiva de la Champions en la fase de grups, que trenca la il·lusió generada

El lideratge de la lliga actual i les renovacions en clau de futur són la nota positiva de l’any

El 2022 serà recordat durant molt de temps al Barça, però no precisament en positiu, sinó per un dels anys més complicats de la història recent de l’entitat. I és que els problemes econòmics que travessa el club han anat lligats, per fer més profunda la ferida, amb una sequera absoluta de títols. Ni tan sols la copa, que va salvar mínimament la temporada anterior, ja que una de les primeres ensopegades esportives de l’any va ser la derrota contra l’Athletic en els vuitens de final de la competició del KO. No va ser el primer cop dur de l’any, perquè dies abans s’havia escapat la supercopa en perdre en la semifinal, i també en la pròrroga, contra el Madrid.

El primer any de Xavi a la banqueta –havia arribat el novembre anterior– no arrencava bé, i no va continuar millor. Amb algun cicle intermitent de bon joc, els blaugrana van arribar a somiar en la possibilitat de lluitar per la lliga, en part gràcies a l’únic dia de l’any que el Barça va poder presumir amb la victòria 0-4 al Santiago Bernabéu. Va ser un miratge, perquè els blaugrana van acabar la lliga a 13 punts dels blancs i donant per bona la segona posició.

La temporada 2021/22 encara va deixar una decepció més, i no pas petita, amb la derrota en els quarts de final contra l’Eintracht de Frankfurt en els quarts de final de l’Europa League (2-3 en la tornada i 3-4 en el global). Més que l’eliminació, aquell dia va deixar una imatge indigna i impossible d’oblidar, i és que a la graderia del Camp Nou pràcticament hi havia més alemanys que no pas culers. Tot plegat, un despropòsit de dimensions descomunals.

Igual que sempre

El nefast balanç de la temporada 2021/22 va obligar el Barça a obrir un procés de reconstrucció de la plantilla a l’estiu. Fent mans i mànigues amb l’economia del club, Mateu Alemany i el seu equip van construir un conjunt il·lusionant per afrontar la temporada, i pensant també en el que ha de ser el futur del club, ja que ha començat el procés de rejoveniment de la plantilla i s’han renovat peces clau com ara Gavi o Araujo. A l’hora de la veritat, però, ni els fitxatges de Lewandowski, Raphinha, Koundé, Christensen, Kessié, Marcos Alonso, Bellerín i el jove Pablo Torre han aconseguit que el 2022 tingui un bon final.

Una vegada més, com ja va passar l’any passat, el Barça arriba a finals d’any havent dit adeu a la Champions League en la fase de grups després de les derrotes contra el Bayern i al camp de l’Inter i l’empat, dramàtic, contra els italians al Camp Nou (3-3). Un daltabaix immens per a un equip que havia fet recuperar la il·lusió a bona part del barcelonisme, i que a més suposa un problema molt greu a l’hora de quadrar els pressupostos del club, ja tocats de per si. Pels optimistes, l’any acaba amb la infermeria força buida per als blaugrana, que, canviant l’Europa League per la Champions, continuen aspirant a tot i que, de moment, ocupen el lideratge de la lliga. El 2022 acabarà amb un sempre intens duel contra l’Espanyol en un dia diferent, el 31 de desembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)