Barça

El fitxatge de l’any

Arriba Robert Lewandowski

El Barça va protagonitzar un dels mercats d’estiu més moguts dels últims anys. El gran nom de l’estiu, però, va ser el de Robert Lewandowski, per qui el Barça va pagar 45 milions d’euros al Bayern. El polonès ja suma 18 gols de blaugrana.

Les palanques

L’economia marca el ritme

El 2022 del Barça ha estat marcat pels problemes econòmics que genera la disparada massa salarial del primer equip i que el club està obligat a reduir en els pròxims anys. De moment aquest estiu el club va haver de prendre mesures dràstiques per poder complir el límit salarial de la lliga i inscriure jugadors i afrontar els fitxatges que des del club es tenia clar que s’havien de fer fos com fos.

Per fer-ho possible, el Barça s’ha hagut de vendre patrimoni i ha convertit les “palanques” en un dels conceptes de l’any. En total, el club ha venut un 25% dels drets televisius dels pròxims 25 anys al fons d’inversió Sixth Street, en dues operacions separades del 10% i el 15%, respectivament, i el 49,5% de l’empresa Barça Studis a Socios.com, que n’ha adquirit un 25%, i a Orpheus Media, que n’ha adquirit un 24,5%. Amb aquestes quatre operacions, el club va generar al voltant de 800 milions d’euros, que han servit per poder tancar els fitxatges marcats i inscriure tots els futbolistes de la plantilla.

MARXA UN CAPITÀ

Gerard Piqué anuncia la retirada a mitja temporada

El central i un dels capitans del Barça va sorprendre tothom anunciant, al novembre, que penjava les botes. Titular el curs passat, havia perdut protagonisme aquest curs i ha preferit marxar per la porta gran, amb l’homenatge que se li va fer el 5 de novembre en el duel contra l’Almeria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)