Barça

Xavi: “L’Atlético té poques llacunes i haurem de ser més efectius”

El Barça juga demà al camp de l’Atlético de Madrid (21h) després de l’empat en el derbi contra l’Espanyol i de la victòria amb neguit i en la pròrroga contra l’Intercity en la copa (3-4). N’ha parlat el tècnic, Xavi Hernández.

El Ceuta en la copa

“Demà tenim un partit molt important, una de les sortides més complicades en la lliga, i hi anirem a competir, a ser protagonistes, a intentar ser més efectius i mostrar la nostra personalitat. Aquests dos partits, tot i que el resultat no ha estat del tot positiu, el joc ha estat prou bo . Dit això, crec que hem tingut sort en un sorteig per primera vegada des que soc aquí, però això s’ha de demostrar. Ja tenim precedents de rivals inferiors que ens han guanyat, i l’Intercity ens va posar contra les cordes”.

La contundència

“Crec que és un tema més mental que no de joc. En els dos últims partits hem dominat molt, però s’han de matar els partits. Hem de tenir més contundència a les àrees. Som molt superiors al rival com per complicar-nos d’aquesta manera, per errors nostres. Quan ho tens a l’abast, has de ser més contundent, sobretot a les àrees. A la lliga, ens han fet sis gols. En les altres competicions ens ha costat. Ens hem d’endollar més en aquestes competicions en què per un detall quedes fora.”

Sense Lewandowski

“Tenim les baixes importants de Jordi Alba i Lewandowski. Però jugarem amb onze, i hi haurà un davanter. Tenim diferents perfils. Demà ho decidirem.”

El partit marca el nivell de l’equip?

“És que la sensació és que cada setmana passa això. El següent partit és el més important. No decidirà res, el partit, però faríem un cop sobre la taula. És un camp complicat, un rival difícil. Són una roca defensivament. Treballen molt bé. El Cholo ho porta a la perfecció, defensivament. Hem de ser més efectius que en els dos últims partits. És un partit molt important però no transcendental.”

Quin Atlético espera?

“És un equip molt ben treballat, amb un joc més directe. Va canviant el sistema últimament i és difícil de preveure què farà. Ens hem d’adaptar a les circumstàncies. Defensivament gairebé no tenen llacunes i ens costarà generar coses. Hem d’aprofitar les que tinguem.”

El mercat

“Ja he dit que estic molt content amb el que tinc. Si no es toca res, encantat. Molt content amb els jugadors. Amb els que som, competirem.”

Què li donen Ferran i Ansu de 9?

“Ferran és de més mobilitat i Ansu, més posicional. Tots dos s’associen bé. Ferran genera espais i treballa molt. Tots dos són capaços de jugar de 9. També Memphis. Les tres possibilitats són bones”.

Desplaçament a Ceuta, el handicap?

“Sí, a mi m’ha tocat anar-hi diverses vegades i no és el viatge més agradable, però ens hi adaptarem. No ens queixem.”

Joao Félix, millor que no jugui?

“Que juguin tots. Jo prefereixo que juguin tots, que estiguin tots disponibles, i més jugadors d’aquesta categoria”.

Lideratge al camp en moments de dificultat

“Ja els tenim, d’aquest perfil. A vegades no cal alçar la veu. Iniesta no cridava però les volia totes. És un tema de personalitat. Això es pot expressar volent la pilota. Tenim diferents perfils. Busquets, Araujo, Jordi Alba, Ter Stegen, que parlen, i els més joves, potser més introvertits. No crec que hi hagi un problema de personalitat, de lideratge. No és aquest el problema.”

Errors individuals. Com es controlen?

“A vegades hi ha errors individuals i a vegades d’equip, en cadena. Tots fallem. Primer l’entrenador i després els jugadors. Els intentem donar tota la confiança perquè no en cometin, però el futbol és un joc d’errors. Els hem de minimitzar. L’altre dia ens vam complicar la vida, però va ser un partit positiu.”

Griezmann

“Jo no era aquí i no sé com va anar, però analitzant el rival, és un jugador important per l’Atlético. Juga entre línies, marca la diferència a l’últim terç”.

Araujo

“El seu rol serà importantíssim. Ens dona lideratge, un punt de velocitat, correcció. És un central de molta categoria que ens ajudarà moltíssim. Les converses amb el seleccionador uruguaià van ser fluïdes i clares. Ronald decidia si podia o no podia jugar. El més important és que està recuperat i content.

El temps afegit en els partits del mundial

“Jo prefereixo temps efectiu, així no es fan trampes. Però no decideixo jo les lleis en el futbol.”

La continuïtat de Busquets

“No ho sé. Dependrà una mica de les sensacions, del que puguem fitxar i del seu rendiment. Tant de bo el tingui molt alt, és un jugador molt important. És una decisió personal però també lligada al rendiment. Ja ho veurem”.

De Jong de pivot demà?

“Demà ho veureu. Tant Sergio com Frenkie són importants, i també poden jugar junts. Donen dinamisme, no perden pilotes i posicionalment són bons.”

La pròrroga l’ha condicionat?

“No varia res. Hem tingut quatre dies per descansar, pràcticament. No m’ha condicionat en cap moment a l’hora de fer l’onze, que el tinc bastant clar.”

Pablo Torre

“Segurament he estat in just amb jugadors que no han jugat gaire. Pablo va estar molt bé l’altre dia i anirà de menys a més”.

Bellerín i el futur

“Encara no tenim res planificat. Hèctor és una garantia. Té maduresa futbolística”.

Balde

“Balde serà important. Jugarà. Però tenim molts jugadors i hi ha molts partits. Li hem donat continuïtat, hem apostat per ell i ho continuarem fent.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)