Barça

El salt de qualitat

La línia defensiva alineada al Metropolitano –Kounde, Araujo, Christensen i Balde– demostra un rendiment formidable que fa pujar el nivell de l’equip

No havien coincidit mai junts sobre el terreny de joc

Després d’un retorn del mundial descoratjador, amb els partits amb Espanyol (1-1) i Intercity (3-4), un dels aspectes de què més es va parlar en l’entorn blaugrana va ser el de les àrees. També Xavi. “Hem de tenir més contundència a les àrees”, va insistir abans de visitar l’Atlético. I l’equip, al Metropolitano, aquesta vegada sí, va tenir contundència a les àrees, sobretot a la pròpia, sostingut per Jules Kounde, Ronald Araujo, Andreas Christensen i Alejandro Balde. La línia defensiva, el rendiment individual de cadascun d’aquests futbolistes, va marcar la diferència i va permetre a l’equip acabar sense encaixar al Metropolitano, on va acabar guanyant (0-1) un partit en què va haver de defensar durant molta estona. “És molt important mantenir la porteria a zero i encara més quan jugues fora de casa contra un equip amb jugadors com els que té l’Atlético. Cal ser sòlids i continuar sumant”, va dir el capità Sergio Busquets. “Hem sabut patir i hem mantingut la porteria a zero. Hem estat molt bé en defensa, solidaris i generosos”, va explicar Xavi, que va incidir també en el comportament dels quatre integrants de la rereguarda. “Araujo és un defensa extraordinari, igual que Christensen, Balde i Kounde, que han fet un gran partit”, va recalcar l’entrenador. Aquesta defensa, doncs, va demostrar a Madrid el que ja s’intuïa, que és la de més nivell que té l’equip en la plantilla.

Per diferents circumstàncies, però, va ser diumenge la primera vegada que van jugar junts. I és que tres d’ells han estat lesionats en moments importants de la temporada. Koundé va estar prop d’un mes fora (part del setembre i de l’octubre) per una lesió muscular; Christensen també un mes (l’octubre) per un esquinç al turmell, i Araujo, amb una greu lesió muscular de la qual va haver de ser operat, va tornar la setmana passada després de tres mesos i mig de baixa (part del setembre, octubre, novembre i desembre). Precisament, el de l’uruguaià és el retorn que més s’ha notat, i això que només ha jugat dos partits, el de copa, en què va marcar, i el disputat a feu colchonero. “És un líder, és un gran líder”, va reconèixer Xavi.

Amb tots ja sans i amb el consolidat Balde, tots quatre s’entreveuen com una línia defensiva de màximes garanties i recorregut. 23 anys de mitjana fan Kounde (24), Araujo (23), Christensen (26) i Balde (19), cadascun d’ells amb característiques diferents i que mesclen de meravella. El francès, al lateral dret, tot i ser originalment central, aporta força i fiabilitat defensiva a tots els nivells; l’uruguaià, és pur caràcter i força, portentós en el joc aeri i un especialista defensant a camp obert; el danès és el més fi amb la pilota i sense, i sempre és a lloc i ben col·locat; mentre que el català és un punyal anant cap amunt i defensivament és potentíssim, és molt difícil de superar en l’un contra un. Al feu colchonero, en un duel d’envergadura, van permetre fer un salt de qualitat a l’equip i van fer un pas endavant pel que fa al seu rol a l’equip. Qui sap si amb ells, el futur culer a la Champions hauria estat un altre. En els dos transcendentals enfrontaments amb l’Inter (1-0 i 3-3), que van costar l’eliminació, dels quatre defenses només un va ser titular en algun partit, Christensen, en el matx jugat a San Siro.

Barça-Rayo (0-0)
Araujo-Christensen-Eric-Alba
Real Sociedad-Barça (1-4)
Araujo-Christensen-Eric-Balde
Barça-Valladolid (4-0)
Kounde-Araujo-Eric-Balde
Sevilla-Barça (0-3)
Kounde-Araujo-Eric-Balde
Barça-Plzen (5-1)
Sergi R.- Christensen- Kounde- Alba
Cadis-Barça (0-4)
Bellerín-Araujo-Piqué-Balde
Bayern-Barça (2-0)
Kounde-Araujo-Christ.-Marcos A.
Barça-Elx (3-0)
Kounde-Araujo-Eric-Balde
Mallorca-Barça (0-1)
Balde-Piqué-Christensen-Alba
Inter-Barça (1-0)
Sergi R.-Christen.-Eric-Marcos A.
Barça-Celta (1-0)
Balde-Piqué-Marcos A.-Alba
Barça-Inter (3-3)
Sergi R.-Eric-Piqué-Marcos A.
Madrid-Barça (3-1)
Sergi R.-Kounde-Eric-Balde
Barça-Vila-real (3-0)
Sergi R.-Kounde-Marcos A.-Alba
Barça-Athletic (4-0)
Sergi R.-Kounde-Eric-Balde
Barça-Bayern (0-3)
Bellerín-Kounde-Marcos A.-Balde
València-Barça (0-1)
Balde-Kounde-Eric-Alba
Plzen-Barça (2-4)
Bellerín-Piqué-Marcos A.-Alba
Barça- Almeria (2-0)
Balde-Piqué-Marcos A.-Alba
Osasuna-Barça (1-2)
Balde-Christen.-Marcos A.-Alba
Barça-Espanyol (1-1)
Sergi R.-Christen.-Marcos A.-Alba
Intercity-Barça (3-4)
Bellerín-Araujo-Kounde-Alba
Atlético-Barça (0-1)
Kounde-Araujo-Christensen-Balde

LA DADA

23
anys
de mitjana té la defensa: Kounde (24), Araujo (23), Christensen (26) i Balde (19)
ARAUJO
Minuts 90
Refusos 6
Xuts bloquejats 2
Intercepcions 2
Cops regatejat 0
Duels guanyats 3/10
Faltes comeses 3
Targeta groga 0
KOUNDE
Minuts 90
Refusos 1
Xuts bloquejats 2
Intercepcions 1
Cops regatejat 0
Duels guanyats 3/4
Faltes comeses 1
Targeta groga 0
CHRISTENSEN
BALDE
Minuts 90
Refusos 5
Xuts bloquejats 1
Intercepcions 3
Cops regatejat 1
Duels guanyats 2/4
Faltes comeses 1
Targeta groga 1
Minuts 90
Refusos 2
Xuts bloquejats 0
Intercepcions 1
Cops regatejat 0
Duels guanyats 6/11
Faltes comeses 1
Targeta groga 0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)