Barça

Xavi, xip de copa

Després de guanyar la supercopa, Xavi i el Barça no es poden permetre cap pas en fals demà en la copa contra el Ceuta

Tot el que no sigui vèncer dinamitaria l’energia que ha donat aixecar el primer títol

De la pompositat del King Fahd Stadium a la senzillesa de l’Alfonso Muribe. De l’Aràbia Saudita a Ceuta. Dies de contrastos per al recent campió de la supercopa i el rei de la copa. Sergio Busquets va aixecar diumenge passat el 14è títol de la supercopa per al Barça i el capità espera aixecar d’aquí a uns mesos el 32è títol de copa de la història del club. El Barça és el rei de les dues competicions. Ningú ha guanyat tant. Xavi també vol més títols. S’ha obert la veda. Prohibit fallar demà contra el Ceuta (20 h) en els vuitens del torneig del KO.

Sense temps per a més celebracions, el Barça ja està en mode copa. La victòria en el clàssic ja està aparcada. Avui parlarà Xavi en roda de premsa en la prèvia del partit contra el Ceuta (14 h) i l’equip s’entrenarà tot seguit a la ciutat esportiva (15.30 h). Serà la tercera vegada que el Barça torna a Ceuta en la copa després dels precedents del 2001 i el 2010. Partit teòricament senzill contra un rival que és cuer del seu grup a la 1a divisió FEF. L’únic perill: caure en l’autocomplaença després d’aixecar el primer títol de l’era Xavi. El Barça no s’ho pot permetre. Haver guanyat la supercopa és l’embranzida que necessitava l’equip per afrontar amb més tranquil·litat el projecte. El títol guanyat a l’Aràbia Saudita ha de servir com a punt d’inflexió. Opina també així el pare de la criatura. Joaquim Hernández dorm millor després de la victòria contra el Real Madrid i veu amb optimisme el futur: “Haver guanyat la supercopa ha donat energia a l’equip. És el punt de partida, però cal continuar.” “Xavi ha treballat de valent, perquè l’equip venia d’on venia, i ara, amb el títol guanyat a l’Aràbia Saudita, s’ha guanyat també confiança. L’equip està unit i treballa bé.” El pare de Xavi va parlar ahir en la presa de possessió de Juan Manuel Asensi com a nou president de l’Agrupació Barça Jugadors. També va explicar com ha viscut Xavi tot aquest procés fins a aconseguir el seu primer títol, després de més d’un any ja a la banqueta del Barça: “Ser l’entrenador del Barça és complicat i Xavi ha passat mals moments perquè estima molt el club. El seu esforç està sent extraordinari. És el primer a arribar a la ciutat esportiva i s’hi està fins a les set o les vuit del vespre mirant vídeos per ajudar els jugadors.” “El nivell d’exigència és molt alt i cal paciència, perquè a la plantilla hi ha molts joves de gran qualitat, però han d’anar pas a pas i Xavi això ho sap.” “La idea és clara: jugar bé, guanyar partits i conquerir títols.”

El Barça ha guanyat la copa set cops en els últims 14 anys. L’última, amb Koeman contra l’Athletic a La Cartuja.

OPTIMISME

Ser l’entrenador del Barça és complicat i Xavi ha passat mals moments perquè estima molt aquest club
Haver guanyat la supercopa ha donat confiança a l’equip. És el punt de partida, però cal continuar
Joaquim Hernández
Pare de Xavi
El seu esforç està sent extraordinari. És el primer a arribar a la ciutat esportiva i s’hi està fins a les set o les vuit del vespre mirant vídeos
2022/23
*Actualment a vuitens
2021/22
Eliminat a vuitens de final
2020/21
Campió
2019/20
Eliminat a quarts de final
2018/19
Finalista
2017/18
Campió
2016/17
Campió
2015/16
Campió
2014/15
Campió
2013/14
Finalista
2012/13
Eliminat a semifinals
2011/12
Campió
2010/11
Finalista
2009/10
Eliminat a vuitens de final
2008/09
Campió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)