Barça

Dinàmica positiva

El Barça rep aquesta tarda el Getafe amb el repte de seguir el camí de joc marcat en la supercopa contra el Real Madrid i de guanyar per continuar ferm en el lideratge

Sense Lewandowski ni Ferran Torres, l’escollit de Xavi per ocupar la punta de llança és Ansu Fati

D’un dia per l’altre, un equip no pot passar de ser immadur, inconstant i, per moments, descoratjador, a ser el millor. I això, pel que es respira, sembla que li hagi passat al Barça després del triomf en la supercopa. L’equip de Xavi Hernández va presentar-se a la cita de l’Aràbia Saudita amb més dubtes que certeses després de l’aturada pel mundial, amb dos partits –contra l’Espanyol (1-1) i l’Intercity (3-4)– que van deixar a desitjar i un altre contra l’Atlético (0-1) que va guanyar per la mínima, però l’actuació en la final contra el Real Madrid (1-3) ha canviat el panorama. Contra els blancs, els blaugrana, amb una fórmula nova –Gavi escorat a la banda esquerra i Pedri més alliberat amb De Jong i Busquets darrere seu– va atropellar l’etern rival i va mostrar el camí a partir del qual continuar creixent. Perquè això és el que està fent el grup culer: créixer. L’equip està en aquest període, també Xavi com a entrenador, i li queda encara per tenir un conjunt fet.

La realitat, però, és que des de la victòria és més fàcil construir i ara, amb el primer títol de l’era Xavi al sarró i la bona versió oferta contra un rival d’envergadura, la dinàmica és positiva. Contra el Ceuta de primera FEF, igual que l’Intercity, es va veure amb la solvent golejada (0-5) el nivell de confiança i va quedar palès que en una setmana, el cel ple de núvols s’ha convertit en assolellat. L’equip, doncs, ho ha d’aprofitar i avui (18.30 h) contra el Getafe al Camp Nou té una nova prova per anar fent passos endavant, per reforçar-se futbolísticament i també per mantenir-se en el lideratge, en què treu tres punts a un Real Madrid que aquesta nit (21 h) visita el sempre complicat feu de l’Athletic Club. No s’esperen sorpreses en l’onze blaugrana, en què s’entreveu d’inici la defensa dels darrers partits amb Koundé, Araujo, Christensen i Balde; els quatre migcampistes Busquets, De Jong, Pedri i Gavi; i, al davant, Dembélé i Ansu Fati. El retorn del 10, afinat darrerament, serà una de les atraccions i escollit per Xavi per substituir Lewandowski, que encara ha de complir dues jornades de sanció, com Ferran Torres.

El polonès i el valencià són, de fet, les baixes del Barça, mentre que al Getafe no hi serà Arambarri per lesió, mentre que la presència de l’exblaugrana Munir també és dubtosa. L’equip de Quique Sánchez Flores, discutit, es presenta amb el descens ben a prop i amb cap partit guanyat des que va començar l’any.

PLANTEJAMENT

S’espera que el conjunt de Xavi torni a sortir amb quatre migcampistes

EL GETAFE

L’equip madrileny es presenta amb el descens a prop i sense triomfs aquest 2023
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)