Barça

Un pivot que encaixa

El rival. Martín Zubimendi és un dels pilars de la Real Sociedad a la medul·lar i un dels mitjos centre que més agraden a Xavi per rellevar Sergio Busquets

Al Barça ja fa temps que rumien com serà la vida sense Sergio Busquets. El jugador de 34 anys fa més d’una dècada que és el mig centre de l’equip i es fa difícil preveure un escenari sense ell. El de Badia és bàsic en la manera d’entendre el futbol del Barça; si el conjunt està junt i en-dreçat, interpreta els moments a la perfecció, tant amb pilota com, sobretot, sense. A més, és un termòmetre, ja que, quan pateix, és fàcil detectar que l’equip no funciona, perquè està separat, desorganitzat i desorientat, cosa que ha passat més del compte en els últims temps. “Si el partit és el que volem, no hi ha un migcampista millor que ell al món”, va dir recentment Luis Enrique, tècnic fins fa res de la selecció espanyola, en què aplicava un model de joc similar al que aspira a mostrar el Barça de Xavi, per a qui el dorsal 5 també és fonamental. “Per a mi continua sent un jugador clau”, insisteix sovint l’entrenador blaugrana, que l’ha fet participar en 23 dels 27 partits que el conjunt ha disputat aquesta campanya, divuit dels quals com a titular.

El cas és que el capità acaba contracte aquest 30 de juny i no és gens clar si continuarà. “Ens falta un pivot defensiu que sigui el substitut natural de Busquets”, va reconèixer ahir Xavi. El preparador vol que continuï, encara que l’MLS el crida i ell s’ho pensa. Sigui com sigui, l’adeu és proper i al club pensen en alternatives. I Martín Zubimendi (Sant Sebastià, Guipúscoa, 1999), que avui es presenta al Camp Nou amb la Real Sociedad, és un dels noms que més agraden. “Busi i Zubimendi són diferents”, va explicar Xavi en la prèvia, quan li van preguntar per la comparació entre tots dos. “Zubimendi és més físic i més ràpid. I Busi tècnicament és millor, veu millor la passada”, hi va afegir. “Però Zubimendi és un gran futbolista”, va cloure. El que és clar és que el pivot guipuscoà, acostumat a jugar sol a la medul·lar, amb dos interiors al costat, amb molt bona visió de joc, amb qualitat i rigor tàctic, encaixaria bé al Barça, com ho fa a la Real, un conjunt que té –amb matisos, és clar– un estil de joc similar al culer. Format al planter txuri-urdin, al qual va arribar en categoria infantil, ara amb 23 anys ja està consolidadíssim a primera, categoria en què encadena dos cursos jugant-ho tot i a molt bon nivell, orientat per Imanol Alguacil. L’escull per als blaugrana a l’hora d’aconseguir el jugador, que té contracte amb la Real fins al 2027, és la clàusula, a la qual remet l’entitat basca quan algú pregunta, que puja fins als 60 milions. A més, hi ha competència, ja que en la Premier també hi ha interessats. Falta molt, per a tot plegat. La realitat és que Zubimendi avui serà un rival per als blaugrana.

LA DADA

60
milions d’euros
és la clàusula de Zubimendi, que té contracte amb la Real fins al 2027.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)