Europa dona l’esquena

El Barça cau eliminat de l’Europa League després de perdre al camp del Manchester United tot i avançar-se en el marcador (2-1)

El Barça està fora d’Europa. Després de caure eliminat en la fase de grups de la Champions League els blaugrana diuen adeu de l’Europa League en l’eliminatòria prèvia als vuitens de final després de perdre a Old Trafford contra el Manchester United (2-1) tot i avançar-se en el marcador. Els de Xavi han fet una bona primera part i han situat el 0-1 amb un gol de Lewandowski de penal, però en la segona part els anglesos han estat superiors i Fred i Antony han capgirat el marcador.

El partit no ha començat amb el guió possible per al Barça, que ha rebut un gran ensurt només de començar quan Burno Fernandes s’ha quedat sol dins l’àrea, però Ter Stegen ha evitat el gol amb una gran aturada amb el peu en l’un contra un (3’). Els blaugrana han reaccionat. Primer amb una resposta ràpida de Raphinha amb un xut desviat, però sobretot marcant el ritme de partit que li interessava. Molt segur al darrere, els de Xavi tenien la possessió i en una arribada a l’àrea Balde ha forçat un penal de Bruno Fernandes. Lewandowski, amb suspens perquè De Gea ha arribat a tocar l’esfèrica, no ha fallat i el Barça ha agafat avantatge (0-1, 18’). A partir de llavors els blaugrana han estat superiors, amb una fiabilitat molt gran al darrere i arribant a l’àrea rival, sense ser exuberant, perquè es trobava a faltar talent a tres quarts, però amb continuïtat. Abans del descans, de fet, ha estat a punt d’arribar el segon, però Sergi Roberto i Kessié no han pogut aprofitar una errada molt greu de De Gea en la sortida de pilota.

Tota la feina de la primera part se n’ha anat en orris just després de la represa, i és que en la primera jugada, en una pèrdua blaugrana evitable, Fred ha trobat un passadís pel mig i ha superat Ter Stegen per marcar l’1-1 (47’). Després del gol el Barça ha patit molt, i és que l’United ha estat molt superior i amb l’entrada d’Antony ha començat a fer mal per les dues bandes. Tot i veure’s sotmesos, els blaugrana han tingut una gran ocasió amb un remat de cap de Koundé al segon pal que ha obligat a De Gea a fer una gran intervenció (64’). Ha estat un oasi dins del clar domini dels anglesos, que han acabat trobant el premi. En el minut 73’, després d’un primer xut de Garnacho i un segon de Fred que han rebotat a la defensa, Antony ha superat Ter Stegen amb un xut ajustat al pal per marcar el 2-1. A partir de llavors el Manchester United ha jugat amb el rellotge i el Barça ha buscat el gol de l’empat més a la desesperada que una altra cosa, però ha tingut molt poques armes per generar perill i pràcticament no ha disposat ni d’una ocasió per forçar la pròrroga i evitar una nova decepció europea.